20:07 19.06.2019

Суд відкрив провадження з вимогою скасувати реєстрацію Київської митрополії ПЦУ - УПЦ (МП)

1 хв читати

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Української православної церкви (Московського патріархату) щодо незаконності державної реєстрації Православної церкви України (ПЦУ), повідомив синодальний юридичний відділ УПЦ (МП).

"18 червня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв до розгляду і відкрив провадження в адміністративній справі на підставі пред'явленого Київською митрополією Української православної церкви позову про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язанні вчинити дії", - йдеться в повідомленні юрвідділу в середу.

Позов подано стосовно Міністерства культури України і державного реєстратора - КП "Центр правової допомоги та реєстрації", його мотивовано "порушеннями... законодавства", а також "вчиненням відповідачами в адміністративній справі протиправних дій".

В УПЦ (МП) вважають, що рішення державного реєстратора про проведення державної реєстрації створення юридичної особи із найменуванням "Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України)" та відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань суд має скасувати.

Нині Київська митрополія УПЦ (МП) здійснює підготовку до участі в розгляді адміністративної справи.

Як повідомлялося, 30 січня 2019 року КП "Центр правової допомоги та реєстрації" зареєстрував утворення Православної церкви України (ПЦУ) як юридичної особи з найменуванням "Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України)".

На сайті Окружного адміністративного суду Києва наразі немає інформації про зазначений позов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА