21:21 19.06.2019

Слідство встановило особи кількох нападників на харківського телеоператора Макарюка

2 хв читати

Поліція встановила особи кількох людей, які напали на оператора харківської служби новин "Вести" Вадима Макарюка ввечері 7 червня.

"Особи кількох нападників встановлено. Слідство збирає доказову базу для обґрунтованого вручення їм підозри", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області в середу.

Співрозмовник агентства також зазначив, що з огляду на стан здоров'я Макарюка поспілкуватися з ним самим слідчі поки що не змогли, тому статусу потерпілого у нього немає.

"Офіційний статус потерпілого у цій справі у цивільної дружини Макарюка. Самого Макарюка поки що ні допитати, ні визнати потерпілим слідство не може - з ним не дозволяють спілкуватися лікарі", - сказали у відділі комунікацій.

У справі допитано понад 100 людей, призначено 8 експертиз.

Як повідомлялося, 7 червня ввечері на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт за участю підприємців, ветеранів АТО і представників "Нацкорпусу". Унаслідок конфлікту по медичну допомогу звернулися дев’ять осіб, зокрема Макарюк. Його госпіталізували до реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

За фактом самого конфлікту поблизу ринку поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легеке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій).

12 червня у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомили, що поліція оголосила про підозру одному з причетних до нападу на Макарюка за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство стосовно журналіста) КК України.

Увечері того самого дня слідча суддя Київського райсуду Харкова Світлана Муратова обрала запобіжний захід підозрюваному у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Прокуратура вимагала взяти Козлюка під варту без визначення застави. Захист виступав проти.

Обидві сторони подали апеляцію на запобіжний захід. Її розгляд призначено на 24 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА