08:34 20.06.2019

У Черкасах помер побитий 4 травня журналіст Комаров - голова Нацспілки журналістів

2 хв читати
У Черкасах помер побитий 4 травня журналіст Комаров - голова Нацспілки журналістів

У ніч на четвер помер черкаський журналіст Вадим Комаров, який був у комі після побиття 4 травня, повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

"Сьогодні уночі помер черкаський журналіст Вадим Комаров, жорстоко побитий у центрі Черкас 4 травня. Від часу нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Томіленко зазначив, що єдина версія замаху, а тепер уже й убивства, яку поділяють черкаські журналісти, - професійна діяльність Комарова.

"Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні запитання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми", - пояснив голова Нацспілки журналістів.

Він додав, що НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань із питань фізичної безпеки журналістів і свободи слова.

"Продовжуємо вимагати реального, а не декларативного, захисту прав українських журналістів! Чергове вбивство журналіста в Україні. Після демонстративно убитого в центрі Києва Павла Шеремета, сумний список поповнюється новим прізвищем", - додав Томіленко.

Як повідомлялося, вранці 4 травня в Черкасах жорстоко побили відомого місцевого журналіста Комарова. Побитого журналіста з розбитою головою побачили перехожі на перехресті вул. Надпільної і Небесної Сотні. Потерпілого було госпіталізовано.

"Вадим знаходиться в реанімації в надзвичайно важкому стані. Журналіст часто порушував резонансні теми, реально дратував багатьох у Черкасах, хто мав велику владу і великі гроші... Сподіваємось на професійну роботу лікарів-реаніматорів, а правоохоронці мають належним чином розслідувати черговий акт брутальної атаки на журналістів", - написав Томіленко.

За інформацією місцевого видання "Прочерк", однією з резонансних тем, про які писав журналіст, були обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62, а також теми розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція в Черкаській міськраді.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від п'яти до восьми років.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА