17:34 20.06.2019

Голова КС Шаптала спростовує заяви Ляшка про відвідування нею АПУ та зустрічі із Зеленським

2 хв читати
Голова КС Шаптала спростовує заяви Ляшка про відвідування нею АПУ та зустрічі із Зеленським

 Голова Конституційного Суду України Наталія Шаптала спростовує твердження лідера Радикальної партії і голови однойменної парламентської фракції Олега Ляшка про те, що вона відвідувала Адміністрацію президента і зустрічалася з главою держави Володимиром Зеленським, що може поставити під сумнів об'єктивність рішення КС щодо указу президента про розпуск Верховної Ради.

"На офіційній сторінці Радикальної партії... було опубліковано матеріал... У цій публікації Ляшко висловлює сумніви щодо об'єктивності та законності майбутнього рішення Конституційного Суду України про розпуск парламенту, а також стверджує про тиск на суддів КС, який чиниться з боку президента Зеленського", - йдеться в заяві голови КС, текст якої розміщений у четвер на сайті суду.

У заяві Шаптали зазначається: "У зв'язку із зазначеним вважаю за необхідне спростувати твердження Ляшка щодо відвідування мною особисто Адміністрації президента і моїх зустрічей із президентом України Володимиром Зеленським".

За словами голови КС, вона бачилася з главою держави 20 травня 2019 року під час інавгурації, коли приводила до присяги новообраного президента України.

Також у заяві підкреслюється, що президент був присутній 11 червня на відкритій частині засідання КС з розгляду справи щодо конституційності указу президента про розпуск ВР.

"Таким чином, заява народного депутата Ляшка має маніпулятивний характер, не відповідає дійсності, спрямована на формування у суспільстві упередженої думки про Конституційний Суд, зокрема в контексті розгляду ним справи щодо відповідності Конституції України (конституційності) указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів", - наголошується в оприлюдненій заяві голови КС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА