17:31 21.06.2019

Прокуратура клопотатиме про взяття під варту двох підозрюваних у справі про напад на харківського телеоператора Макарюка

2 хв читати

Слідчі повідомили ще двом харків'янам (21 і 37 років) про підозру в причетності до нападу на оператора харківської служби новин "Вести" Вадима Макарюка.

"Як з'ясувало слідство, 7 червня двоє харків'ян на території торговельного центру приєдналися до групи інших осіб, які перешкоджали професійній діяльності журналіста. Вони спочатку погрожували оператору насильством, потім переслідували, наздогнавши, почали штовхати, а коли чоловік упав на землю, били ногами. Крім того, 37-річний чоловік підняв відеокамеру потерпілого й розбив її", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

21-річному чоловікові повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. 37-річному чоловікові - за ч.1 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.

Як повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області, прокуратура клопотатиме про взяття під варту обох підозрюваних без встановлення застави.

Як повідомлялося, 7 червня ввечері на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт за участю підприємців, ветеранів АТО і представників "Нацкорпусу". Унаслідок конфлікту по медичну допомогу звернулися дев’ять осіб, зокрема Макарюк. Його госпіталізували до реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

За фактом самого конфлікту поблизу ринку поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій).

12 червня у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомили, що поліція оголосила про підозру одному з причетних до нападу на Макарюка за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство стосовно журналіста) КК України.

Увечері того самого дня слідча суддя Київського райсуду Харкова Світлана Муратова обрала запобіжний захід підозрюваному у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Прокуратура вимагала взяти Козлюка під варту без визначення застави. Захист виступав проти.

Обидві сторони подали апеляцію на запобіжний захід. Її розгляд призначено на 24 червня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА