20:56 21.06.2019

У Європі наступного тижня очікують сильну спеку

1 хв читати

На значній частині континентальної Європи наступного тижня очікується сильна спека, яка, можливо, поб'є попередні рекорди, повідомляє газета The Guardian.
Температура в містах Європи, за даними метеорологічної служби AccuWeather, перевищить 32 градуси за Цельсієм, у деяких місцях сягне 40 градусів. Спека прийде в Париж, Мадрид, Берлін, Брюссель і Франкфурт, а пізніше зміститься в Бухарест, Відень, Будапешт, Белград і Софію.
У Франції в більшості регіонів з понеділка очікується температура від 35 до 40 градусів за Цельсієм. У нічний час вона навряд чи буде нижча 20 градусів. Міністр охорони здоров'я Франції Аньєз Бюзен закликала бути готовими до спеки лікарні та будинки престарілих.
У Німеччині температура повітря подекуди може досягти 40 градусів за Цельсієм, і, можливо, перевищить попередній рекорд у 40,3 градуса, встановлений у 2015 році в Баварії.
Метеорологи очікують, що загалом температура повітря в липні та серпні в Європі буде вища за норму.
Експерти повідомляють, що висока температура повітря може призвести до проблем зі сном і збільшити ризик серцево-судинних захворювань. Вони нагадують, що найсильніше спека позначається на дітях і літніх людях, тому їм необхідно обмежити перебування на вулиці в найспекотніші години дня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА