17:03 24.06.2019

Вітри Сахари принесуть 40-градусну спеку в Європу

2 хв читати
Вітри Сахари принесуть 40-градусну спеку в Європу

Жителів низки європейських країн - Франції, Німеччини, Іспанії - з понеділка очікує екстремально спекотна погода цього тижня, повідомляють західні ЗМІ.

За даними агентства Associated Press, французькі метеорологи випустили попередження "оранжевого" рівня тривоги, другого за ступенем небезпеки. Очікується, що в Парижі вже в понеділок температура сягатиме 40 градусів за Цельсієм, пік спекотної погоди припаде на 25 червня.

Вони вважають, що спеку принесуть із собою пориви вітру, які рухаються в бік Європи з Сахари.

Улітку 2003 року у Франції померли 15 тис. людей через причини, пов'язані з високими температурами.

У Німеччині очікують, що спека може побити рекорд літа 2015 року, коли стовпчики термометрів показували позначку 40,3 градуса за Цельсієм. За даними метеорологів, спека затримається в містах Німеччини мінімум на тиждень.

За даними британської метеорологічної служби, погода цього тижня на територіях Сполученого Королівства буде "спекотною, вологою і нестабільною". Метеорологи випустили попередження про сильні грозові зливи в перші два дні тижня, однак температура, відповідно до їхніх прогнозів, триматиметься в районі позначки 30 градусів за Цельсієм.

Іспанські метеорологи очікують, що пік спеки на материковій території країни припаде на середину тижня, а на північному сході країни температура може перевищити 42 градуси та протриматися з четверга до суботи, а також вони не виключають, що спека триватиме і наступного тижня.

Наприкінці минулого тижня метеорологи попереджали, що температура в містах Європи перевищить 32 градуси за Цельсієм, у деяких місцях досягне 40 градусів. Спека прийде в Париж, Мадрид, Берлін, Брюссель і Франкфурт, а пізніше зміститься у Бухарест, Відень, Будапешт, Белград і Софію.

Метеорологи очікують, що загалом температура повітря в липні та серпні в Європі перевищуватиме норму. Експерти повідомляють, що висока температура повітря може призвести до проблем зі сном і збільшити ризик серцево-судинних захворювань. Вони нагадують, що найсильніше спека позначається на дітях і літніх людей, тому їм слід обмежити перебування на вулиці в найспекотніші години дня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА