14:32 25.06.2019

Українські діти пишуть книги та створюють настільні ігри про сміття

2 хв читати

“Сміттєва проблема” стає однією із найгостріших в українському еко-русі. І звучить вона настільки голосно, що до її вирішення долучаються активісти усіх міст та будь-якого віку. У Запоріжжі презентували "Книжку про сміття", написану вісьмома підлітками під керівництвом дитячої письменниці Галини Ткачук.

Книга вийшла у благодійному проекті ЛакіБукс та Видавництві Старого Лева, і зараз дає тур містами України.

“У Вінниці на фестиваль “Острів Європа” підлітки визначали найбільш екологічну річ, що мають у власних кишенях, у Харкові вчились сортувати сміття на швидкість, у Дніпрі пригадували досвід інших країн та намагалась адаптувати його для України. У Запоріжжі ж доєднали досвід ще одного юного еко-активіста”, - розповідає ініціатор проекту ЛакіБукс та засновник IT-компанії Lucky Lubs Рустам Гільфанов, - Сміття – один з найважливіших викликів сучасному суспільству і нам приємно долучитися до боротьби із цією проблемою”.

Світлана Розсохач, вчителька географії запорізької школи №65 познайомила учасників із настільною екологічною грою "Recycling/Переробка", яку створив учень цієї школи, десятикласник Костянтин Марич, щоб пояснити правила сортування відходів молодшим школярам. Ця гра вже є у багатьох школах міста, і автор пропонує й іншим закладам долучитись до ініціативи.

Аудиторія на презентації у Запоріжжі загалом зібралась еко-підкована. Тому формат лекції перетворився на обговорення, у якому кожен зміг поділитися власним досвідом. Розповідали про те, як зменшити кількість відходів у власній родині, як та куди у Запоріжжі можна здати сировину і які ще еко-ініціативи підтримують.

"Свого часу я брала участь у челенджі - місяць без пластику. Я ніколи би не подумала, що найскладніше - це спілкування. Бо часом на базарі я мала не один раз сказати: "Ні, пакетик не потрібен!" - а другий, і третій... А іноді після цього ще доводилося погрожувати, що, я піду купувати до іншої тітоньки. Для моєї соціофобії це було завеликим випробуванням. Хоча місяць я витримала. Це, до речі, було десь років десять тому, а тепер простіше, зараз, бува, навіть продавщиця питає: "А, ви з тих, шо за екологію?". Тобто певні зрушення є", – розповіла модераторка презентації Тетяна Савченко

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА