16:32 26.06.2019

Труба: ДБР проводить близько 40 обшуків у справі про закупівлю майна для ЗСУ за завищеними цінами

2 хв читати
Труба: ДБР проводить близько 40 обшуків у справі про закупівлю майна для ЗСУ за завищеними цінами

Співробітники Держбюро розслідувань (ДБР) і Генпрокуратури України проводять у середу близько 40 обшуків за місцями проживання деяких посадових осіб Міноборони, працівників комерційних структур і в офісних приміщеннях у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України майна за завищеними цінами, заявляє директор ДБР Роман Труба.

"ДБР разом із Департаментом захисту економіки та Генпрокуратури за місцем проживання посадових осіб Міноборони, комерційних структур, в офісних приміщеннях ... У рамках кримінального провадження за фактами закупівель майна за завищеними цінами для Збройних сил", - заявив він на брифінгу в середу в Києві.

За словами директора бюро, попередня сума збитків, яких зазнало Міноборони внаслідок завищення цін, становить близько 100 млн грн. Зокрема, йдеться про закупівлю 100 тисяч комплектів військової форми за завищеними цінами та 20 тисяч бронежилетів, більшість яких не відповідає заявленим характеристикам.

"Три з п'яти бронежилетів прострілюються", - заявив Труба.

У свою чергу директор теруправління ДБР у Києві Руслан Марчук додав, що бронежилети вилучені на військових складах, і вони не надійшли на озброєння української армії.

Відповідаючи на запитання про те, хто є виробником цих бронежилетів, Марчук сказав, що наразі слідство не може повідомити цю інформацію.

Труба уточнив, що договір на постачання бронежилетів було підписано на початку цього року. Досудове розслідування триває близько двох місяців.

Він також повідомив, що під час обшуків вилучено 11 тисяч бронежилетів.

За словами директора ДБР, до злочинної групи входили посадові особи Міноборони та приватних структур, однак поки що підозру нікому не висували.

"Усі особи, в яких проводяться обшуки, є свідками. Підозра нікому не висувалася", - наголосив Труба, відповідаючи на запитання про те, на якій підставі проводилися обшуки в колишнього позаштатного радника п'ятого президента України Петра Порошенка, екс-помічника міністра оборони, кандидата в народні депутати від партії "Європейська солідарність" Юрія Бірюкова.

"Процесуальний документ наразі стосовно когось не складено, підозра не висувалася", - додав він.

Також директор ДБР відкинув політичне підґрунтя у справі про закупівлю майна для Міноборони.

"Про яке політичне переслідування можна говорити, коли оперативні заходи проводилися протягом року ... жодних політичних намірів у цьому кримінальному провадженні немає", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА