19:16 26.06.2019

Повноваження делегації РФ у ПАРЄ повністю підтверджено

2 хв читати

ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації в асамблеї, при цьому в резолюції немає згадки про будь-які санкції.
Отже, делегація РФ повернулася до роботи в ПАРЄ з повним набором повноважень, чого й домагалася Росія.

За резолюцію проголосували 116 депутатів, проти 62, утрималися 15.
У резолюції міститься норма про те, що асамблея закликає державні органи Російської Федерації: "звільнити 24 українських моряків, захоплених у Керченській протоці за обвинуваченням у "незаконному перетині кордону Російської Федерації"; негайно сплатити всі внески до бюджету Ради Європи; беззастережно й у повному обсязі співпрацювати з об'єднаною слідчою групою і прокуратурою Нідерландів у притягненні до відповідальності винних у катастрофі літака Малазійських авіаліній, що виконував рейс MH17; вжити ефективних заходів для запобігання порушенням прав людини лесбіянок, геїв, бісексуалів, транссексуалів та інтерсексуалів (ЛГБТІ), зокрема в Чеченській Республіці, та притягнути винних до відповідальності за дії, вчинені в минулому; співпрацювати в повному обсязі з міжнародною спільнотою в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова".
Також у резолюції пропонується Комітету з моніторингу подати звіт про виконання обов'язків і зобов'язань РФ у найкоротші терміни, але не пізніше, ніж на сесії, яка відбудеться у квітні 2020 року.
Крім того, в резолюції асамблея висловлює жаль щодо рішення парламенту РФ припинити співпрацю з ПАРЄ і не представляти повноваження своєї делегації на відкритті парламентських сесій у 2016, 2017, 2018 і 2019 роках і після парламентських виборів у РФ у вересні 2016 року.
Також у документі висловлюється жаль у зв'язку з припиненням Росією з липня 2017 року виплат своїх щорічних внесків до бюджету Ради Європи.
У резолюції ПАРЄ пропонується висловити жаль стосовно відсутності співпраці з боку РФ у рамках процедури моніторингу, а також занепокоєння щодо низки "негативних тенденцій у сфері демократії, верховенства права та прав людини".
Водночас у документі зазначається, що асамблея завжди віддавала перевагу діалогу як засобу досягнення довгострокових рішень.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА