10:09 27.06.2019

Зеленський змінив членів конкурсної комісії з вибору директора ДБР

3 хв читати
Зеленський змінив членів конкурсної комісії з вибору директора ДБР

Президент України Володимир Зеленський своїм указом змінив персональний склад комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань, змінивши трьох із дев'яти членів, призначених до комісії за президентською квотою.

Указ №457/2019 від 26 червня "Про визначення осіб до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань" опубліковано на сайті глави держави у четвер вранці.

Згідно з документом, Зеленський включив до складу конкурсної комісії провідного наукового співробітника відділу проблем кримінального права, кримінології та судоустрою Інституту держави і права ім.Корецького Нацакадемії наук України Оксану Квашу; заввідділом проблем кримінального права, кримінології та судоустрою Інституту держави і права ім.Корецького НАНУ Олександра Костенка; начвідділу підготовки прокурорів з організації роботи в органах прокуратури і викладання професійної етики Інституту спецпідготовки Нацакадемії прокуратури України Віктора Кощинця (всі троє - за згодою).

Цим самим указом президент увільнив від виконання обов'язків членів комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора ДБР завкафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету ім.Шевченка, академіка Національної академії правових наук України Романа Майданика, професора кафедри теорії права та держави юрфаку КНУ ім.Т.Шевченка Віктора Самохвалова і партнера юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяну Сліпачук.

Як наслідок, йдеться в указі Зеленського, визнається таким, що втратив чинність, указ Президента України від 27 лютого 2016 р. № 69 "Про визначення осіб до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань".

"Цей указ набуває чинності з дня його опублікування", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, закон України "Про Державне бюро розслідувань" було ухвалено Верховною Радою 12 листопада 2015 року та підписано президентом 14 січня 2016 року. Згідно з документом, закон набуває чинності з дня створення Кабінетом Міністрів Державного бюро розслідувань, але не пізніше ніж 1 березня 2016 року.

27 лютого президент України Петро Порошенко підписав указ "Про визначення осіб до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Державного бюро розслідувань". До складу комісії від глави держави увійшли: завідувач кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Роман Майданик, професор кафедри теорії права та держави юридичного факультету КНУ ім. Т.Шевченка Віктор Самохвалов і партнер юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяна Сліпачук.

Кабінет Міністрів України затвердив 29 лютого склад конкурсної комісії зі створення ДБР у складі шести осіб - по три представники від президента і уряду, і чекав ще трьох представників від парламенту.

Під час засідання Кабмін затвердив кандидатури шістьох членів комісії, а саме: запропонованих президентом кандидатів і від уряду - першого заступника міністра внутрішніх справ МВС Еку Згуладзе, першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову і члена колегії МВС, народного депутата Антона Геращенка (фракція "Народний фронт") ;.

Крім того, уряд ухвалив звернення до парламенту з проханням подати своїх кандидатів до конкурсної комісії з обрання директора ДБР і з приводу необхідності внести зміни до закону про це бюро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА