10:13 27.06.2019

Суд відсторонив від посади мера Василькова, що фігурує в справі про підкуп виборців

1 хв читати
Суд відсторонив від посади мера Василькова, що фігурує в справі про підкуп виборців

Печерський районний суд м.Києва відсторонив мера Василькова (Київська обл.) Володимира Сабадаша від займаної посади і обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Як повідомляє департамент комунікації МВС України, відповідне рішення суд ухвалив у середу, 26 червня.

За інформацією поліції, суд також обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, а саме: Володимир Сабадаш не повинен залишати межі міста. Крім того, він повинен повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця проживання, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

"У квітні поліція розпочала кримінальне провадження за фактом підкупу виборців на користь одного з кандидатів у президенти України під виглядом міської бюджетної програми "Турбота", де людям роздавали по 1 тис. грн", - повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

Він висловив надію, що відсторонення мера Василькова від займаної посади "стане хорошою превенцією від порушення закону для всіх інших на виборах".

Васильківському міському голові оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст.27 (організація або керування злочином) ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА