11:12 27.06.2019

Суд у Києві скасував розшук Гужви

2 хв читати
Суд у Києві скасував розшук Гужви

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про припинення міжнародного і національного розшуку головного редактора інтернет-видання "Страна.UA" Ігоря Гужви, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генпрокуратури України.

"Рішенням суду розшук Гужви припинено", - сказали агентству в прес-службі, зазначивши, що це рішення пов'язане із встановленням його місцезнаходження і отриманням політичного притулку в Австрії.

Як повідомлялося, 22 червня 2017 року Гужву затримали у Києві за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах).

Як повідомив тоді генпрокурор України Юрій Луценко, Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика. 23 червня народний депутат із фракції Радикальної партії Дмитро Лінько підтвердив, що Гужва вимагав у нього гроші.

Гужву заарештували на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн. Незабаром заставу було внесено, він залишив СІЗО. У редакції видання періодично проводили обшуки. 31 січня 2018 року Гужва повідомив, що виїхав до Відня (Австрія) і попросив у австрійської влади політичного притулку, мотивуючи свої дії можливим тиском на нього з боку судової системи.

2 лютого Луценко повідомив, що Генпрокуратура України має намір оголосити в міжнародний і національний розшук Гужву. 6 лютого 2018 року Гужва повідомив, що український суд ухвалив рішення про його затримання і примусове доправлення на судове засідання. 12 лютого "5 канал" повідомив, що Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення оголосити Гужву в розшук, оскільки журналіст не з'явився на засідання суду.

1 жовтня 2018 р. Гужва заявив, що австрійська влада надала йому політичний притулок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА