15:54 27.06.2019

Розробник сервісу продажу квитків "Уніт" звинуватив групу посадовців "Укрзалізниці" в тиску

2 хв читати
Розробник сервісу продажу квитків "Уніт" звинуватив групу посадовців "Укрзалізниці" в тиску

Компанія-розробник системи з продажу електронних квитків "Укрзалізниці" ТОВ "Уніт" звинувачує групу посадових осіб компанії в тиску та просить главу компанії залучити профільних фахівців і правоохоронні органи до вирішення зазначеного питання.

Відповідного відкритого листа до глави "Укрзалізниці" Євгена Кравцова щодо ситуації навколо системи "Електронний квиток" розміщено на сайті "Уніту".

"На сьогодні організована група посадових осіб "Укрзалізниці" у змові з приватною компанією вживають заходів, спрямованих на виведення з-під контролю "Укрзалізниці" системи з подальшим переданням її в управління приватній компанії. Для досягнення цієї мети посадовці філії ГІОЦ "Укрзалізниці" штучно створюють перебої в роботі системи, а надалі ці особи можуть примусово зупинити систему, щоб звинуватити розробника системи - ТОВ "Уніт", тим самим виправдавши себе", - наголошується в тексті листа.

На думку компанії, такі деструктивні дії посадових осіб, які можуть призвести до повної зупинки системи, підривають роботу "Укрзалізниці".

Розробник системи закликає Кравцова втрутитися з метою запобігання можливим перебоям і зупинці роботи системи, що призведе до колапсу в продажу квитків. В "Уніті" вимагають організувати спільну нараду із залученням профільних фахівців і відповідних правоохоронних органів.

Як повідомлялося, ще в серпні 2015 року "Укрзалізниця" заявляла про намір відмовитися від співпраці з компанією "Уніт", яка розробляла і управляє онлайн-системою.

"Уніт" - українська IT-компанія, заснована в 2007 році, провадить діяльність у сфері розробки, встановлення, консультації та підтримки програмних продуктів. Компанія спеціалізується на створенні та впровадженні програмних продуктів у таких сферах, як захист інформації, транспорт, ID-документ, охорона здоров'я, фінанси, роздрібна торгівля і телекомунікації.

Серед своїх клієнтів компанія називає Кабінет Міністрів, Державний центр зайнятості, "Укрзалізницю", поліграфкомбінат "Україна", Київську міськдержадміністрацію, а також комунальні підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр", "Київський метрополітен" і "Київтранспарксервіс" та низку ряд українських банків.

Бенефіціарним власником компанії (зокрема опосередковано через белізьку "Юнайтед Тім") зазначений бізнесмен Геннадій Точилін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА