20:49 27.06.2019

Прокуратура наполягає на взятті під варту двох підозрюваних у справі про напад на харківського телеоператора Макарюка

2 хв читати

Прокуратура подала апеляційні скарги на рішення слідчого судді Київського районного суду Харкова про обрання запобіжного заходу Олегу Радченку та Ігорю Альошкіну, підозрюваним у причетності до нападу на оператора місцевої служби новин "Вести" Вадима Макарюка.

"Ми вимагаємо, щоб підозрюваним було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - сказали кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

У середу слідчий суддя Наталія Єфименко обрала запобіжний захід Радченку та Альошкіну у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Прокурор клопотав про запобіжні заходи обом підозрюваним у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 60 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. Захист виступав проти задоволення клопотання.

Як повідомлялося, 7 червня ввечері на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт за участю підприємців, ветеранів АТО і представників "Нацкорпусу". Унаслідок конфлікту по медичну допомогу звернулися дев’ять осіб, зокрема Макарюк. Його госпіталізували до реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

За фактом самого конфлікту поблизу ринку поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій).

12 червня у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомили, що поліція оголосила про підозру одному з причетних до нападу на Макарюка за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України.

Увечері того самого дня слідча суддя Київського райсуду Харкова Світлана Муратова обрала запобіжний захід підозрюваному у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Прокуратура вимагала взяти Сергія Козлюка під варту без визначення застави. Захист виступав проти.

24 червня Харківська апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг, поданих прокуратурою і захистом, і залишив запобіжний захід, обраний слідчим суддею, без змін.

21 червня про підозру в причетності до нападу на Макарюка було оголошено ще двом харків'янам - Радченку та Альошкіну. Їм обом інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста) КК України. Крім того, Радченку оголошено про підозру за ч. 1 ст. 347 (умисне пошкодження або знищення майна журналіста) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА