11:09 28.06.2019

Зеленський закликав українців знати, поважати і дотримуватися Конституції, запропонував флешмоб і видати Основний закон для дітей

2 хв читати
Зеленський закликав українців знати, поважати і дотримуватися Конституції, запропонував флешмоб і видати Основний закон для дітей

Президент України Володимир Зеленський закликав українців знати, а головне - поважати і дотримуватися Конституції країни.

"Усім привіт! Дорогі українці, я вітаю нас усіх із Днем Конституції! Нещодавно, на "Книжковому Арсеналі" журналісти мене запитали: як думаєте, яку книгу має прочитати кожен українець? Відповідь була очевидною - це Конституція України. Я дуже хочу, щоб ми любили День Конституції не лише тому, що це черговий вихідний і можна поїхати за місто на шашлички. Тому давайте всі собі пообіцяємо - знати нашу Конституцію, а головне дотримуватися і поважати", - сказав він у своєму відеозверненні з нагоди Дня Конституції України, розміщеному на його сторінці у Facebook у п'ятницю.

Зеленський запропонував усій країні флешмоб - записати коротке відео та розповісти про одну зі статей Конституції України: "Почну з себе. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Стаття 3 Конституції України. Приєднуйся до нашого флешмобу. Хештег - моя_улюблена_стаття".

"Наші народні депутати, до речі, участі можуть не брати, ми і так прекрасно знаємо їхню улюблену статтю - це стаття 80 про недоторканність. Жартую, приєднуйтесь усі охочі", - додав президент.

Зеленський також розповів про ініціативу створення книги "Конституції для наймолодших". "Для наших майбутніх громадян. Думаю, це дуже класно зробити Конституцію для дітей, яка буде їм справді цікава. Ще раз усіх зі святом, із Днем Конституції!" - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА