11:13 29.06.2019

Делегація конгресменів США 30 червня прибуде до Києва для зустрічей із Зеленським і Коболєвим

2 хв читати
Делегація конгресменів США 30 червня прибуде до Києва для зустрічей із Зеленським і Коболєвим

Делегація конгресменів США у рамках європейського туру 30 червня - 1 липня відвідає Україну, де зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та головою НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим, повідомило українське посольство в США.

"30 червня - 1 липня Україну відвідає двопартійна делегація Конгресу США на чолі з лідером демократів у Палаті представників Стенлі Гоєром. Візит американських законодавців є черговим свідченням збереження високого рівня уваги до України на Капітолійському пагорбі та важливим проявом підтримки українського народу у боротьбі проти російської агресії", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства у Facebook, розміщеному в ніч на суботу.

Наголошується, що в рамках візиту делегації, до складу якої входять конгресмени-республіканці Том Кол та Гаррет Грейвс, а також члени Палати представників від Демократичної партії Стів Коуен та Вал Демінгс, плануються зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, представниками виконавчої та законодавчої гілок влади, громадського сектору України.

Повідомляється також, що запланована зустріч американської делегації з керівництвом НАК "Нафтогаз України" для обговорення проблем енергетичної безпеки.

"Крім того, конгресмени мають намір відвідати майдан Незалежності для вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні, а також віддати данину пам'яті жертвам трагедії Бабиного Яру", - йдеться в повідомленні посольства.

Раніше Гоєр у своєму мікроблозі у Twitter анонсував: "Я з нетерпінням очікую візиту делегації Конгресу в Данію, Україну, Угорщину та Люксембург найближчими днями, щоб підтвердити важливість альянсу НАТО і рішучу підтримку США демократії в Європі".

Спочатку делегація відвідає Данію, потім Україну, потім Угорщину та Люксембург.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА