12:28 29.06.2019

Спеціальна урядова комісія прибуде до Станиці Луганської на початку тижня для визначення соціально-економічних проблем - Кучма

2 хв читати
Спеціальна урядова комісія прибуде до Станиці Луганської на початку тижня для визначення соціально-економічних проблем - Кучма

Представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кучма під час відвідування Станиці Луганської повідомив, що наступного тижня сюди прибуде спеціальна урядова комісія для визначення соціально-економічних проблем цієї території та пошуку шляхів їх вирішення.

"Леонід Данилович поінформував, що відповідно до рішення президента на початку наступного тижня до Станиці Луганської приїде спеціальна урядова комісія, яка має визначити перелік соціально-економічних проблем цієї прифронтової території та окреслити шляхи їх вирішення", - написала прес-секретар Кучма Дарка Оліфер у Facebook.

Він наголосив: "Україна йтиме до миру, не втрачаючи жодного зі своїх національних інтересів. Збереження життя кожного українського воїна і кожного мирного мешканця прифронтових територій - один з найбільших і найпріоритетніших національних інтересів. Так само, як і наша територіальна цілісність".

Командувач Операції об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський доповів Кучмі про ситуацію в зоні ООС загалом та щодо дій Збройних сил України в районі Станиці Луганської в контексті імплементації рамкового рішення ТКГ, згідно з яким протилежна сторона має відійти за лінію, визначену меморандумом від 19 вересня 2014 року.

Під час спілкування з журналістами Кучма зауважив: "Хочу ще раз наголосити, щоб у вас не було неправильної думки: я тільки уповноважений президента в Тристоронній контактній групі в Мінську. Так що я не приїхав сюди вирішувати питання за Кабінет Міністрів чи, не дай Боже, за президента. Тому моє завдання - подивитись, як рішення, в тому числі з розведення сил, виконуються".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА