12:59 29.06.2019

Бойовики перешкоджають моніторингу ситуації безпілотниками ОБСЄ

2 хв читати
Бойовики перешкоджають моніторингу ситуації безпілотниками ОБСЄ

Незаконні збройні формування на Донбасі надалі чинять різні перешкоди у виконанні мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, повідомили в Українській стороні СЦКК.

"27 червня в щоденному звіті СММ ОБСЄ оприлюднена інформація стосовно глушіння безпілотних літальних апаратів місії на донецькому напрямку. Зокрема, 25 червня БПЛА СММ далекого радіусу дії зазнавав впливу перешкод сигналу під час польоту поблизу населеного пункту Первомайське та біля населеного пункту Зоря", - йдеться в повідомленні на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook, розміщеному в п'ятницю.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що відповідно до мандата СММ, що передбачає вільний та безпечний доступ в усій Україні, підрозділи ЗС України сприяють та допомагають роботі місії. "Однак збройні формування РФ у звичному для них порядку перешкоджають роботі спостерігачів. Тому є всі підстави стверджувати, що противник у цьому випадку застосував мобільну станцію постановки радіоперешкод Р330Ж "Житель", - наголосили в Українській стороні СЦКК.

В інформації зазначено, що тактико-технічні характеристики станції дають змогу здійснювати придушення апаратури споживачів, встановленої на літальних апаратах, на відстані не менше ніж 50 км. Крім того, "Житель" забезпечує постановку радіоперешкод носимим і мобільним наземним станціям систем супутникового зв'язку, навігаційній апаратурі споживачів супутникової навігаційної системи GPS, а також базовим станціям стільникового зв'язку GSM-900/1800. У звіті СММ неодноразово фіксувалося застосування цієї станції з боку противника.

"Таким чином противник укотре намагається вплинути на діяльність роботи та якість контролю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - констатували в Українській стороні СЦКК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА