14:27 29.06.2019

Країни G20 закликають онлайн-платформи дотримуватися законів, щоб не допускати використання інтернету терористами

3 хв читати
Країни G20 закликають онлайн-платформи дотримуватися законів, щоб не допускати використання інтернету терористами

Країни Великої двадцятки виступають проти використання інтернету терористами та закликають онлайн-платформи дотримуватися принципу верховенства права в електронному середовищі.

"Інтернет не має бути притулком для терористів і використовуватися ними для вербування, підбурювання до терористичних актів і їх підготовки", - йдеться в заяві глав держав та урядів "Групи двадцяти" в Осаці про запобігання використання інтернету з метою тероризму та насильницького екстремізму, що веде до тероризму.

"З цією метою ми наполегливо закликаємо онлайн-платформи дотримуватися ключового принципу, погодженого в Гамбурзі, про те, що верховенство права має однаково дотримуватися і в реальному світі, і в електронному середовищі", - йдеться в документі.

Глави країн "двадцятки" пояснили, що у вирішенні цього завдання необхідно керуватися національним законодавством і національним правом, включно з правами людини та її основними свободами, як-от свобода висловлювання думки та доступу до інформації, чому приділяється велика увага.

"Ми наполегливо закликаємо онлайн-платформи, щоб вони виправдали очікування наших громадян і не допускали можливості використання платформ, що належать їм, для сприяння тероризму і насильницькому екстремізму, що веде до тероризму", - йдеться в заяві.

На думку лідерів "двадцятки", на цих платформах лежить серйозна відповідальність щодо захисту користувачів.

"Складність цього завдання і дедалі вигадливіші дії злочинців, що використовують інтернет в неналежних цілях, не є виправданням для платформ, щоб ухилятися від обмеження поширення через їхні майданчики матеріалів із пропагандою тероризму та насильницького екстремізму, що веде до тероризму, які завдають шкоди суспільству", - наголошується в документі.

У заяві міститься заклик до онлайн-платформ "до відповідальнішого підходу та активізації зусиль із запобігання потоковій передачі, завантаженню або перезавантаженню матеріалів, що пропагують тероризм і насильницький екстремізм".

Лідери "двадцятки" вважають, що разом з іншими заходами цій меті сприятиме розвиток технологій.

"Ми наголошуємо на важливості вжиття онлайн-платформами термінових заходів проти поширення матеріалів терористичного характеру, які завантажують або транслюють у прямому ефірі, забезпечуючи при цьому збереження документальних доказів. Ми вітаємо прихильність онлайн-платформ наданню на регулярній основі загальнодоступних і прозорих звітів, як це передбачено принципами і процедурами їхньої діяльності", - йдеться в заяві.

Автори заяви також підтвердили рішуче засудження тероризму в усіх його формах і проявах.

"Терористичні напади в Крайстчерчі (Нова Зеландія - ІФ), які транслювали в прямому ефірі, та інші нещодавні злочини свідчать про необхідність негайного виконання в повному обсязі відповідних резолюцій ООН, Глобальної контртерористичної стратегії ООН та інших документів, включно з Гамбурзькою заявою лідерів країн "Групи двадцяти" з протидії тероризму 2017 року", - вважають вони.

Країни "двадцятки" відзначають роботу у рамках Глобального контртерористичного інтернет-форуму (ГКІФ) "з просування важливого міжгалузевого порядку денного, зокрема реагування на кризи".

"Проте потрібні термінові подальші кроки. Ми закликаємо до зміцнення співпраці з галуззю, ЗМІ, науковими кругами і громадянським суспільством з метою зміцнення потенціалу ГКІФ та розширення лав його членів", - вважають автори заяви.

На їхню думку, зміцнення потенціалу ГКІФ сприятиме розширенню можливостей великих і малих компаній у справі запобігання використанню їхніх платформ для цілей тероризму і насильницького екстремізму, що веде до тероризму.

Лідери "двадцятки" зобов'язалися продовжувати спільну роботу з вирішення цієї проблеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА