12:30 30.06.2019

Есмінець ВМС США увійшов у Чорне море, йде до Одеси для участі в навчаннях

2 хв читати
Есмінець ВМС США увійшов у Чорне море, йде до Одеси для участі в навчаннях

Американський ракетний есмінець USS Carney у суботу ввечері, пройшовши протоку Босфор, увійшов до акваторії Чорного моря, повідомило "Інтерфаксу" поінформоване джерело.

Наразі есмінець ВМС США, який має на борту крилаті ракети Tomahawk із дальністю дії 1,6 тис. км, йде по Чорному морю в напрямку Одеси, куди він має прибути в неділю.

Корабель візьме участь у багатонаціональних військово-морських навчаннях Sea Breeze 2019, що починаються 1 липня біля берегів України.

Раніше в суботу 6-й оперативний флот ВМС США повідомив, що "Carney почав свій рух у Чорне море з метою зміцнення регіональної стабільності на морі й участі в навчаннях Sea Breeze 2019".

Це вже п'ятий візит американського бойового корабля в Чорне море в поточному році.

У щорічних американсько-українських навчаннях візьмуть участь кораблі ВМС США, України, Болгарії, Румунії, Туреччини, а також Грузії. Загалом у них буде задіяно близько 900 військовослужбовців.

При цьому нинішнього року ВМС США буде представлено відразу двома кораблями - есмінцем Carney, який колись уже п'ять разів заходив у Чорне море, а також одним із новітніх допоміжних десантних кораблів - USNS Yuma, який уже прибув до Одеси.

Carney також оснащений системою протиракетної оборони Aegis, як і есмінці ВМС США Donald Cook, Porter і Ross, розміщені на постійній основі в Європі на іспанській військово-морській базі в Роті. Ці кораблі разом із наземними базами ПРО Aegis у Польщі й Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА