08:31 01.07.2019

Збройні формування з непідконтрольної території Луганської області 30 червня повідомили про розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської

2 хв читати
Збройні формування з непідконтрольної території Луганської області 30 червня повідомили про розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської

Бойовики незаконних збройних формувань із непідконтрольної території Луганської області 30 червня повідомили про розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, повідомляє Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ.

"29 червня СММ ОБСЄ отримала ноту Міністерства закордонних справ України, в якій повідомляється, що розведення сил і засобів Збройних сил України на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганської завершено.

30 червня Місія отримала листа від збройних формувань із непідконтрольних уряду України районів Луганської області, в якому повідомляється, що вони завершили розведення сил і засобів на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганської областях", - ідеться в звіті, опублікованому на офіційному сайті ОБСЄ в неділю .

СММ ОБСЄ з 26 червня почала фіксувати процес розведення сил і засобів, коли особовий склад Збройних сил України та члени незаконних збройних формувань залишали їхні крайні передові позиції разом з озброєнням і виходили за межі ділянки розведення.

"Спостерігачі також відзначили, що в межах ділянки розведення Збройні сили України почали проводити роботи з демонтажу передових фортифікаційних споруд і розмінування, а члени збройних формувань проводили роботи з демонтажу укриття, а також прибрали кілька бетонних блоків на ділянці розведення і почали облаштовувати нову контрольно-пропускну інфраструктуру за межами ділянки розведення", - зазначили в СММ ОБСЄ.

Як повідомлялося раніше, СММ ОБСЄ найближчим часом проведе верифікацію відведення військових із району "Станиця Луганська" з обох сторін і представить остаточний висновок.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю повідомив представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кучма.

"За нашими попередніми даними, війська з російського боку було відведено. Однак СММ ОБСЄ має підтвердити цей факт", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА