18:08 01.07.2019

Ватажкові т. зв. "ЛНР" Пасічнику оголошено про підозру - Генпрокуратура

1 хв читати

Ватажкові терористичної організації "ЛНР" Леоніду Пасічнику повідомлено про нову підозру у вчиненні кримінальних злочинів за ч. 1 ст. 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, а також захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (керівництво терористичною організацією) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок, слідство встановило, що 25 листопада 2017 року постановою т. зв. "Народної ради Луганської народної республіки" громадянин України Пасічник на підставі його добровільної згоди був "виконувачем обов'язки голови Луганської народної республіки", після чого приступив до виконання відповідних обов'язків, а пізніше, за результатами проведених всупереч законодавству України виборів, 11 листопада він був обраний т. з. "головою" терористичної організації "ЛНР".

"Вказана особа умисно вчиняє дії, направлені на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади України, на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України та керує терористичною організацією "ЛНР", - зазначає Сарган.

Він також нагадала, що стосовно Пасічника вже раніше було направлено обвинувальний висновок до суду за ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України, який наразі розглядає суд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА