20:02 01.07.2019

Нетаньяху закликає європейські країни ввести санкції проти Ірану

2 хв читати
Нетаньяху закликає європейські країни ввести санкції проти Ірану

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в понеділок закликав європейські країни ввести санкції проти Ірану, який перевищив передбачений Спільним всеосяжним планом дій (СВПД) ліміт збагаченого урану.

"Сьогодні я звертаюсь до європейських країн: ваші умови були порушені. Ви висловлювали готовність діяти, щойно Іран порушить ядерну угоду. Ви запевняли, що скористаєтесь автоматичним механізмом щодо санкцій, встановленим РБ ООН. Тому я кажу вам: зробіть це. Просто зробіть", - наводять слова глави уряду ізраїльські ЗМІ.

Також, за даними каналу "Аруц шева", Нетаньяху заявив, що незабаром будуть представлені докази того, що Іран брехав щодо своєї ядерної програми.

"Коли ми викрили секретний ядерний архів Ірану, ми переконалися, що ядерна угода з Іраном повністю заснована на одній великій брехні. Тепер навіть Іран це визнає. Скоро з'явиться більше доказів того, що Іран весь час брехав", - сказав він.

Раніше в понеділок глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф підтвердив повідомлення про те, що Тегеран перевищив ліміт у 300 кг збагаченого урану, передбачений ядерною угодою.

"Ми вже оголошували, що європейських заходів було недостатньо, і, як оголошував Іран, ми проведемо другу фазу скорочення зобов'язань", - зазначив Заріф.

"Перша фаза здійснюється, вона містить у собі і уран, і запаси важкої води", - додав Заріф.

Зі свого боку представник МЗС Ірану Аббас Мусаві заявив, що кроки Тегерана щодо скорочення зобов'язань з СВПД є оборотними, закликавши Європу активізувати свої зусилля з порятунку ядерної угоди.

За словами Мусаві, європейський механізм Instex, призначений для торгівлі з Іраном, "не відповідає поточним умовам і тим умовам, які очікував Іран".

"У нас є близько 10 днів, і ми сподіваємося, що Європа зможе зробити значні кроки в цей період для імплементації СВПД", - заявив Мусаві.

"Іран зробить ще один крок, якщо його вимоги не задовольнять", - зазначив Мусаві.

Як повідомлялося, в понеділок у МАГАТЕ підтвердили, що Іран перевищив ліміт у 300 кг низькозбагаченого урану, передбачений СВПД за іранською ядерною програмою.

Раніше президент Ірану Хасан Рухані обіцяв, що, якщо інші учасники СВПД не виконуватимуть свої обіцянки з протидії санкцій щодо Ірану, то країна перевищить рівень збагачення урану в 3,67%, передбачений ядерної угодою, і призупинить модернізацію важководного реактора в Араку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА