21:35 01.07.2019

Поліція Гонконгу очистила будівлю законодавчих зборів від протестуючих

2 хв читати
Поліція Гонконгу очистила будівлю законодавчих зборів від протестуючих

Співробітники поліції Гонконгу встановили контроль над будівлею місцевих законодавчих зборів, яку раніше зайняли учасники протестів, повідомляє британське телебачення.

Правоохоронці вивели з будівлі всіх протестуючих, які завдали значних матеріальних збитків парламенту, зокрема, намалювавши графіті.

За інформацією журналіста агентства Associated Press Рафа Вобера з місця подій, урядову будівлю "значно" пошкоджено.

"На стінах - графіті, буде проведена масштабна операція з очищення приміщення, щоб привести ситуацію в норму", - сказав він.

Як повідомлялося, зіткнення відбулися між співробітниками поліції і учасниками акцій протестів біля будівлі законодавчих зборів в Гонконзі. Правоохоронці, зокрема, розпилили сльозогінний газ.

Раніше міська адміністрація Гонконгу прийняла постанову про оголошення червоного - вищого - рівня тривоги через триваючі протести.

Масові демонстрації почалися в Гонконзі вранці 1 липня, люди вийшли на вулиці і перекрили низку магістралей.

Демонстрації присвячені річниці повернення Великою Британією Гонконгу Китаю. Гонконг 1 липня 1997 року отримав статус спеціального адміністративного району Китаю терміном на 50 років відповідно до проголошеного Пекіном курсу "одна країна, дві системи".

В останні тижні жителі Гонконгу влаштовували масові маніфестації, протестуючи проти поправок до закону про екстрадицію. Згідно з поправками, гонконгська влада отримувала право видавати країнами і материковій частині Китаю, з якими у них немає угод про екстрадицію, підозрюваних в скоєнні злочинів, що переховуються на території Гонконгу. У зв'язку з масовими протестами проти прийняття цих поправок їх розгляд було відкладено.

У Пекіні в понеділок заявили, що жодна іноземна держава, зокрема, Велика Британія, не має права втручатися в справи Гонконгу.

"У Великої Британії немає ніякої так званої відповідальності за Гонконг. Справи Гонконгу є тільки внутрішніми справами Китаю. Жодна іноземна держава не має права втручатися", - сказав офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан на брифінгу.

"Ми закликаємо Велику Британію пам'ятати про своє місце і перестати втручатися будь-яким чином у справи Гонконгу", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА