08:19 02.07.2019

Спецслужба затримала військового, який привласнив кошти держпідприємства оборонного комплексу на 5 млн грн

2 хв читати
Спецслужба затримала військового, який привласнив кошти держпідприємства оборонного комплексу на 5 млн грн

Контррозвідники Служби безпеки України викрили протиправну схему привласнення коштів державного підприємства оборонного комплексу, до якої причетний чиновник Міністерства оборони України.

"Співробітники спецслужби встановили, що полковник одного з військових представництв МО у 2016-2018 роках організував механізм розкрадання та привласнення коштів державного підприємства "Антонов". Оборудка відбувалась через укладання фіктивних цивільно-правових угод на надання послуг з проведення робіт щодо визначення технічного стану літаків, які прибували на ремонт", - зазначено в повідомленні на сторінці спецслужби у Facebook у понеділок.

В СБУ уточнили, що "насправді жодні перевірки не здійснювалися, а літаки передавали замовнику із підробленими сертифікатами безпеки, що могло призвести до аварійних ситуацій та людських жертв". У результаті протиправних дій зловмисника стратегічному підприємству оборонного комплексу завдано збитків на суму понад 5 млн грн.

У рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, за матеріалами СБУ слідчі Святошинського управління поліції провели санкціоновані слідчі дії.

"Під час обшуків правоохоронці виявили проекти та чернетки цивільно-правових угод, фіктивні документи щодо їх виконання, комп’ютери та носії інформації, на яких вони готувались, копії документів фізичних осіб з числа співробітників військового представництва та інших цивільних осіб, на яких без їх відома укладались угоди. Також виявлено записи "чорної" бухгалтерії тіньових оборудок, документи про вивід незаконно отриманих коштів до однієї з країн Західної Європи", - йдеться в повідомленні.

Наразі слідчі оголосили зловмисникові про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Перевіряється також можлива причетність до угоди інших посадових осіб Міноборони.

У свою чергу в Міноборони спростовують інформацію про нібито затриманого військовослужбовця обвинуваченого в участі в схемі привласнення коштів державного підприємства оборонного комплексу.

"1 липня у ЗМІ було поширено повідомлення про викриття протиправної схеми привласнення коштів державного підприємства оборонного комплексу. В зв'язку з цим повідомляємо наступне: громадянин, якому нещодавно оголосили про підозру, не має стосунку до Міністерства оборони України. Зазначену особу влітку минулого року було звільнено з військової служби", - йдеться в повідомленні на сторінці міністерства у Facebook у понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА