15:22 02.07.2019

Поліція України викрила міжнародний синдикат і вилучила 400 кг кокаїну на $60 млн

2 хв читати
Поліція України викрила міжнародний синдикат і вилучила 400 кг кокаїну на $60 млн

Поліція України вилучила 400 кг кокаїну на суму $60 млн, викривши діяльність міжнародного синдикату, що постачає наркотики з Латинської Америки до Західної Європи.

Як розповів голова Національної поліції України Сергій Князєв на брифінгу у вівторок, спочатку було затримано трьох громадян України, потім затримали громадяни Нідерландів та Великої Британії.

"Перед вами - реальні наркотики, кокаїн, загальна вага - 400 кг", - сказав Князєв на брифінгу, під час якого журналістам показали вилучену партію.

Він зазначив, що злочинне угруповання здійснювало контрабанду кокаїну з країн Латинської Америки до країн Західної Європи. "Під час документування учасників групи встановлено їхні зв'язки з членами міжнародної злочинної організації, яка здійснювала постачання кокаїну в усі країни світу", - розповів Князєв.

За словами голови Нацполіції, здійснено низку затримань і близько десяти обшуків. "Вилучено 400 кг наркотичної речовини кокаїн, чистота якого, за висновком експертів, становить понад 90%. Загальна вартість цього зілля сягає близько $60 млн", - уточнив він.

Князєв повідомив, що 19 червня співробітники департаменту протидії наркозлочинності затримали перших трьох громадян України, причетних до транспортування та реалізації наркотиків, було вилучено першу партію кокаїну.

"Далі ми затримали громадян Нідерландів, Великої Британії, яких неодноразово у своїх державах переслідували за вчинення аналогічних злочинів", - зазначив він.

Князєв уточнив, що 1 липня інші зловмисники прилетіли в Україну, ще було вилучено кокаїн.

"Загалом нині перед слідством десять громадян, шістьом уже обрано запобіжний захід", - сказав він.

Усі наркотики, за словами голови Нацполіції, було вилучено на території Києва. Україну зловмисники використали як транзитну територію постачання кокаїну до Західної Європи.

Він також уточнив, що один із затриманих - організатор українського сегменту, співорганізатор - громадянин РФ. Хто саме причетний до організації і транспортування на міжнародному рівні, за словами Князєва, встановлює слідство.

Говорячи про долю вилученого кокаїну, голова Нацполіції розповів, що після завершення слідства і розгляду в судових інстанціях наркотики знищують за рішенням суду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА