15:47 02.07.2019

NASA здійснило успішне випробування системи аварійного порятунку новітнього космічного корабля Orion

2 хв читати
NASA здійснило успішне випробування системи аварійного порятунку новітнього космічного корабля Orion

Успіхом завершилося у вівторок випробування системи аварійного порятунку екіпажу новітнього американського космічного корабля Orion, повідомило Управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA).

Запуск тестової версії корабля багаторазового використання, який призначений для польотів астронавтів у рамках місії Artemis на Місяць у 2024 році, а в перспективі і на Марс, здійснено в безпілотному режимі з пускового комплексу на авіабазі на мисі Канаверал (штат Флорида).

Випробування тривало загалом близько 3 хвилин. Через 55 секунд після старту ракети-носія з кораблем Orion на висоті близько 9,5 км і швидкості понад 1300 км на годину ввімкнулися всі три двигуни системи аварійного порятунку. Вони відвели корабель убік від "аварійної" ракети-носія, роль якої відігравав перший ступінь міжконтинентальної балістичної ракети Peacekeeper, що раніше стояла на озброєнні ВПС США.

Через приблизно 27 секунд від корабля відокремився обтічник з двигунами системи аварійного порятунку, і капсула розпочала падіння в Атлантику. Найбільша висота, на яку піднімався Orion, становила близько 13,4 км.

Під час спуску з корабля було скинуто 12 бортових самописців, які, окрім наземних станцій, також фіксували параметри роботи всіх його бортових систем. На кораблі було встановлено близько 900 датчиків, зокрема сенсори тиску і температури, а також мікрофони. Застосування парашутної системи під час спуску не передбачалося. У NASA зазначили, що вона раніше вже успішно пройшла всі необхідні випробування.

"Цей тест надзвичайно важливий. Наша система переривання запуску є ключовим елементом безпеки космічного корабля - вона забезпечить захист членів екіпажу, які летять на борту "Оріону" під час найскладнішої частини місії, а саме фази підйому", - сказав напередодні менеджер програми Orion Марк Кірасич.

Пілотований корабель Orion у перспективі передбачається виводити на орбіту розроблюваною в США надважкою ракетою-носієм Space Launch System (SLS). Планується, що вже в 2020 році корабель Orion здійснить свій перший безпілотний політ до Місяця та за його межі в рамках місії Artemis 1.

Корабель Orion є однією з трьох складових частин програми NASA зі здійснення пілотованих польотів на Місяць разом із надважкою ракетою-носієм SLS та орбітальною місячною станцією Gateway.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА