18:40 02.07.2019

Путін доручив МВС РФ запропонувати додаткові преференції українцям, які бажають стати російськими громадянами

2 хв читати
Путін доручив МВС РФ запропонувати додаткові преференції українцям, які бажають стати російськими громадянами

Президент Росії Володимир Путін доручив МВС РФ проаналізувати практику надання громадянства в спрощеному порядку і в разі необхідності запропонувати додаткові преференції в цій сфері для громадян України.

"МВС Росії проаналізувати правозастосовчу практику прийому до громадянства Російської Федерації в спрощеному порядку і в разі необхідності внести пропозиції щодо надання громадянам України, які бажають набути громадянство Російської Федерації, додаткових преференцій", - ідеться в переліку доручень глави РФ за підсумками "прямої лінії", опублікованому у вівторок на сайті Кремля.

24 квітня Путін підписав указ "Про визначення в гуманітарних цілях категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства РФ у спрощеному порядку". Згідно з указом, таке право отримують особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України.

1 травня президент РФ підписав інший указ, яким надається право на спрощений порядок отримання громадянства РФ окремими категоріями громадян України, повідомила прес-служба Кремля. Таке право мають громадяни України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, що народилися і постійно проживали на територіях Криму і Севастополя, які виїхали за межі зазначених територій до 18 березня 2014 р., а також їхні діти, також і усиновлені, дружини і батьки .

При цьому під час "прямої лінії" 20 червня Путін заявив про можливість внесення корективів до підписаного ним 29 квітня указу про спрощене отримання російського громадянства для тих, хто проживає на території України, а також біженців, які перебувають у Росії. Він сказав, що, крім указу від 29 квітня, є й інші нормативні акти, які дозволяють громадянам України, котрі перебувають на території Росії, в спрощеному порядку отримувати громадянство РФ.

Президент РФ зазначив, що знає про те, що є проблеми, пов'язані з вимогою від громадян України низки документів, які вони можуть отримати тільки в Україні. "Розумію, що це замкнене коло, вирішити цю проблему навряд чи можливо. Тому я подивлюся, які потрібно внести корективи, доповнення до нормативної бази, щоб питання (про надання російського громадянства - ІФ) вирішувалося по суті, а не за папірцями, які неможливо виконати", - заявив Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА