20:42 02.07.2019

Велика Британія виділяє більше £ 37млн для підтримки реформ в Україні наступного року, запускає проект підтримки незалежних українських ЗМІ

3 хв читати
Велика Британія виділяє більше £ 37млн для підтримки реформ в Україні наступного року, запускає проект підтримки незалежних українських ЗМІ

Держміністр закордонних справ Великої Британії лорд (Тарік) Ахмад з Вімблдону оголосив про підтримку Лондоном незалежних українських ЗМІ в рамках нового 3-річного проекту вартістю 9 млн фунтів стерлінгів, повідомляє МЗС цієї країни, додаючи, що загалом на підтримку українських реформ протягом наступного року Об'єднане королівство виділить понад £ 37млн.

"Протягом наступного року Велика Британія виділяє більше 37 мільйонів фунтів стерлінгів для підтримки більш широких реформ, оборони, будівництва миру, боротьби з корупцією та гуманітарної діяльності в Україні, а також розширення прав і можливостей і рівності жінок", - йдеться в прес-релізі, оприлюдненому на сайті МЗС Великої Британії в зв'язку з участю держміністра в 3 конференції з реформ в Україні в Торонто (Канада), де і оголосив про новий проект з підтримки незалежних ЗМІ в Україні.

У МЗС нагадали, що Велика Британія заснувала і провела першу Конференцію з реформ України в Лондоні в 2017 році. "Велика Британія і Канада продовжують очолювати підтримку міжнародним співтовариством важливих реформ в Україні і будуть домагатися подальшого прогресу в проведенні судових, виборчих і економічних реформ на Конференції. Вкрай важливо, щоб Україна продовжувала взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом (МВФ), ЄС та іншими донорами для завершення цих реформ", - йдеться в прес-релізі.

Згідно з інформацією британського МЗС, в ході конференції в Торонто лорд Ахмад відзначив успіхи України в проведенні реформ на тлі триваючої російської агресії.

"За останні 5 років Україна досягла більшого прогресу, ніж за попередні 23 роки разом узяті. Тепер ми бачимо узгоджений план реформ в уряді. Ми бачимо більш прозору систему закупівель, реформований банківський сектор, кращу охорону здоров'я і більш децентралізоване прийняття рішень, які ближче до людей. На тлі невблаганної російської агресії це досить чудове досягнення", - навели слова глави зовнішньополітичного відомства в прес-службі міністерства.

При цьому лорд Ахмад наголосив на необхідності зосередитися на фундаментальних реформах в Україні: "по-перше, реформа судової системи, по-друге, добре розроблена програма приватизації; по-третє, законодавство про ліквідацію монополій; і, по-четверте, реформи в сфері власності ЗМІ, що забезпечують вільну і справедливу пресу".

Міністр також зазначив, що оскільки Велика Британія залишає Європейський Союз, її уряд переконаний, що успіх України має життєво важливе значення для європейської і міжнародної безпеки. "Ми будемо продовжувати працювати з усіма вами за суверенну, безпечну і процвітаючу Україну", - сказав він.

Оголошуючи новий проект з підтримки незалежних ЗМІ в Україні, глава британського МЗС сказав: "Сьогодні я можу оголосити, що ми також посилюємо нашу підтримку незалежних ЗМІ в Україні в рамках нового проекту вартістю 9 мільйонів фунтів стерлінгів, який підвищить стійкість суспільства до дезінформації та допоможе підвищити відповідальність уряду за рахунок розвитку незалежних джерел інформації в Україні та в усіх країнах Східного партнерства".

За словами лорда Ахмада, в Великій Британії добре розуміють, що процвітаюче незалежне медіа-середовище, яке включає суспільне мовлення, є основою стабільної, успішної демократії. Незалежні ЗМІ можуть стати потужним інструментом для пом'якшення впливу неправдивого викладення фактів, метою яких є внести розкол і зірвати зусилля з проведення реформ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА