21:05 02.07.2019

На Майдані проходить акція протесту проти реєстрації Клюєва і Шарія кандидатами в нардепи

2 хв читати
На Майдані проходить акція протесту проти реєстрації Клюєва і Шарія кандидатами в нардепи

Акція протесту проти рішення Верховного суду і Центральної виборчої комісії про реєстрацію екс-глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати України на позачергових виборах 21 липня триватиме на Майдані Незалежності в центрі Києва у вівторок ввечері.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", зараз на центральній площі української столиці біля монумента Незалежності зібралося близько тисячі осіб, включаючи велику кількість журналістів, громадських активістів та деяких політиків, вони спілкуються між собою. Деякі з них тримають у руках невеликі саморобні плакати. Багато знімають те, що відбувається на мобільні телефони.

Серед учасників мітингу помічені народні депутати Мустафа Найєм і Єгор Соболєв, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, політолог Олександр Палій, адвокат Масі Найєм.

Будь-яка партійна символіка на акції відсутня.

Приводом для збору стала публікація активіста Романа Синіцина в соцмережі Facebook, який зазначив, що Клюєва і Шарія "зареєстрували, хоча вони не жили останні 5 років в Україні та за законом взагалі не мали ніяких шансів бути зареєстрованими". "А в цей час з в'язниць випускають терористів і вбивць Небесної сотні. Я цього терпіти не збираюся. О 20:00 ті, кому не байдуже, виходять на Майдан ... Неважливо за кого ви, за Порошенка, за Вакарчука, за Тимошенко, за Ляшка або Зеленського. Головне, щоб ви були за Україну ... Пледи та партійну символіку не беріть. Усе інше можна", - написав він близько 16:30.

Повідомлення на даний момент розповсюдили понад 2,6 тис передплатників. Також у соцмережі було створено подію "Терпіти більше не можна". Взяти участь у заході закликали п'ятий президент України Петро Порошенко і народний депутат Мустафа Найєм.

"Ми за Україну! Ми за її європейське майбутнє! І тільки спільними зусиллями ми можемо протистояти цьому повзучому проросійському реваншу. Наша команда приєднується до акції. О 20:00 на Майдані", - написав Порошенко в Facebook.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА