21:48 02.07.2019

Акція протесту на Майдані закінчилася без пригод, на четвер анонсована нова на захист закону про люстрацію

2 хв читати
Акція протесту на Майдані закінчилася без пригод, на четвер анонсована нова на захист закону про люстрацію

Акція протесту проти рішення Верховного суду і Центральної виборчої комісії про реєстрацію екс-глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати України на позачергових виборах 21 липня, яка проходила на Майдані Незалежності в центрі Києва у вівторок ввечері, завершилася.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", присутні вітали радісними вигуками повідомлення про те, що ЦВК скасувала реєстрацію Шарія, але зазначили, що Клюєв також не має права балотуватися в парламент.

"Цих людей (Клюєва і Шарія - ІФ) і цих політичних сил не повинно бути у Верховній Раді, у виборчих списках. Все одно, як це буде зроблено", - сказав в мікрофон один з організаторів акції.

Одним з методів називалося звільнення та притягнення до відповідальності корумпованих суддів, які приймали рішення реєстрації кандидатами в депутати.

Виступаючі на імпровізованій сцені під Стелою Незалежності також закликали людей зібратися на Майдані Незалежності в четвер, коли Конституційний суд розглядатиме питання про конституційність закону про очищення влади, щоб захистити люстрацію.

Після закінчення акції люди почали поступово розходитися, проте кілька сотень людей продовжують перебувати на площі, вони мирно спілкуються між собою.

Мали місце нетривалі словесні перепалки між учасниками, які швидко завершилися. Порядок забезпечувала поліція діалогу.

Як очікується, КС розгляне закон про люстрацію на закритому засіданні в четвер

Як повідомлялося, акція протесту на Майдані Незалежності в центрі Києва у вівторок зібрала близько тисячі людей, включно з великою кількістю журналістів, громадських активістів та деяких політиків. Серед учасників мітингу помічені народні депутати Мустафа Найєм і Єгор Соболєв, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, мер Львова, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий, політолог Олександр Палій, адвокат Масі Найєм. Будь-яка партійна символіка на акції була відсутня.

Приводом для збору стала публікація активіста Романа Синіцина в соцмережі Facebook, який зазначив, що Клюєва і Шарія "зареєстрували, хоча вони не жили останні 5 років в Україні та за законом взагалі не мали ніяких шансів бути зареєстрованими". "А в цей час з в'язниць випускають терористів і вбивць Небесної сотні. Я цього терпіти не збираюся. О 20:00 ті, кому не байдуже, виходять на Майдан ... Неважливо за кого ви, за Порошенка, за Вакарчука, за Тимошенко, за Ляшка або Зеленського. Головне, щоб ви були за Україну ... Пледи та партійну символіку не беріть. Усе інше можна", - написав він близько 16:30.

Повідомлення розповсюдили понад 2,7 тис передплатників. Також у соцмережі була створена подія "Терпіти більше не можна". Взяти участь у заході закликали п'ятий президент України Петро Порошенко і народний депутат Мустафа Найєм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА