07:32 03.07.2019

Аваков направив до ЦВК лист про зняття Андрія Клюєва з парламентських виборів

2 хв читати
Аваков направив до ЦВК лист про зняття Андрія Клюєва з парламентських виборів

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів нараду з підрозділами МВС, в результаті чого направив в Центральну виборчу комісію (ЦВК) лист щодо зняття кандидатури екс-глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва з позачергових парламентських виборів 21 липня в Верховну Раду.

"... провів селекторну нараду з підрозділами МВС України стосовно ситуації. За результатами - направив на ЦВК лист. Сподіваюся, що він послужить підставою для прийняття ЦВК рішення про зняття з участі у виборах Андрія Клюєва", - написав Аваков на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

У листі зазначено, що громадянин Клюєв у 2014 р покинув Україну разом з колишнім президентом Віктором Януковичем і протягом п'яти років не проживав на її території і не перетинав її державний кордон.

Як повідомлялося, 23 червня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати Андрія Клюєва (округ №46, Донецька область).

Клюєв підозрюється в заволодінні з травня 2010 до квітня 2011 року державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, повторно та в особливо великих розмірах. Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі проводити спеціальне досудове розслідування щодо нього. На 26 червня він викликаний на допит як підозрюваний. За інформацією СБУ, сьогодні Клюєв живе в РФ.

Верховний суд скасував відмову Центрвиборчкому в реєстрації Клюєва кандидатом в народні депутати на позачергових парламентських виборах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА