08:17 03.07.2019

У МВС зняли з розшуку екс-депутата "Партії регіонів" Іванющенка

2 хв читати
У МВС зняли з розшуку екс-депутата "Партії регіонів" Іванющенка

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України зняло з розшуку колишнього соратника президента Віктора Януковича, депутата від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка, передає "Українська правда".

За інформацією інтернет-видання, інформація про його розшук зникла з бази міністерства, хоча минулого тижня екс-нардеп ще значився в переліку осіб, які переховуються від органів влади.

Зі свого боку, в Національній поліції України підтвердили, що Іванющенко знятий з розшуку на підставі інформації з прокуратури Одеської області.

"На початку червня ми отримали постанову прокуратури області про закриття кримінального провадження щодо зазначеного громадянина. Згідно із законом це автоматично тягне за собою внесення змін до розшукових баз і зняття з розшуку", - розповів спікер Нацполіції Ярослав Тракало.

Разом з тим, за словами правоохоронців, вони дізналися про нібито скасування закриття кримінального провадження щодо Іванющенка.

"20 червня ми направили запит у прокуратуру Одеської області і в Генеральну прокуратуру на перепідтвердження. 25 червня прокуратура Одеської області направила офіційний документ (копію постанови), в якому зазначено про прийняте рішення щодо закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю складу злочину в діях цього громадянина", - розповів спікер Нацполіції.

"Відповідно 27 червня картка розшуку була припинена на підставі первинних, а також перепідтверджуючих документів про закриття провадження", - повідомив Тракало.

Крім того, в поліції розповіли, що можуть відновити розшук у разі отримання нового доручення і відповідної постанови прокуратури.

"Якщо до нас надійде відповідне доручення з постановою про оголошення в розшук цієї особи, оперативними підрозділами почнеться її розшук, а інформація буде внесена у відповідні облікові бази", - підкреслив він.

У прокуратурі Одеської області повідомили, що закрили справу проти Іванющенка в квітні 2019 р. Серед причин прокуратура назвала скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення, а також зобов'язання судів закрити справу в тій частині, яка стосувалася "рейдерства" одеського ринку.

Також в прокуратурі підтвердили, що направили рішення про закриття справи "в компетентні органи, які займалися розшуком підозрюваного".

Правоохоронці стверджують, що нібито "наразі триває досудове розслідування за фактом можливого здирництва права на майно і заволодіння бюджетними коштами".

Також прес-секретар глави Генпрокуратури Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила, що заступник генпрокурора нібито відновив одну з частин справи, яка стосувалася вимагання частки в одеському ринку "7 кілометр".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА