08:54 03.07.2019

Більше сотні підприємств і громадських організацій Києва приєднаються до акції "День без поліетилену"

2 хв читати
Більше сотні підприємств і громадських організацій Києва приєднаються до акції "День без поліетилену"

Понад 100 магазинів, супермаркетів, аптек, громадських організацій та інших установ зареєструвалося для участі в акції "День без поліетилену", яка відбудеться 3 липня.

Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, акція буде проходити в рамках Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів з ініціативи Програми розвитку ООН та Міністерства екології та природних ресурсів України, міжфракційного об'єднання Верховної Ради "Зелена енергія змін" і "Zero Waste Alliance Ukraine".

"Управління екології та природних ресурсів КМДА запрошує усіх небайдужих киян приєднатися до всесвітньої акції і мінімум на день відмовитися від покупки і використання поліетиленових пакетів. Саме цього дня спробуйте повністю відмовитися від пластикових пакетів і скористайтеся екосумками. Ми сподіваємося, що поступово побутове використання таких пакетів буде зменшуватися і не обмежуватися одним днем акції", - йдеться в повідомленні.

Статистика ООН свідчить, що щорічно в світі використовують 5 трлн поліетиленових пакетів. При цьому щороку в океан потрапляє 8 трлн тонн пластикової тари - зокрема, пакетів. Морські мешканці ковтають шматочки пластику, що може привести до смерті.

"За даними WWF (Всесвітній фонд природи), людина за день ковтає одну кредитну картку, за місяць - одну пластикову вішалку для одягу. Це все мікропластик, який потрапляє в організм людини через воду і їжу", - зазначили в КМДА.

У Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, які передбачають обмеження використання пластикових пакетів в Україні.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА