16:30 03.07.2019

Суд заарештував без права застави вінницького поліцейського, що побив партійця "Громадянської позиції", який згодом помер

2 хв читати
Суд заарештував без права застави вінницького поліцейського, що побив партійця "Громадянської позиції", який згодом помер

Хмельницький апеляційний суд задовольнив клопотання про зміну запобіжного заходу співробітнику поліції Вінницької області, якого підозрюють у застосуванні фізичної сили до члена партії "Громадянська позиція" Олександра Комарніцького, що спричинило його смерть.

"Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави", - повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

У відомстві нагадали, що раніше суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"За сприяння співробітників департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, які входять до складу групи, що займається розслідуванням, правоохоронці подали апеляцію з клопотанням про зміну запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань, інцидент стався 11 червня близько 23:00 у Вінниці. Поліцейський, який перебував на службі, запропонував громадянину бути присутнім як понятому під час проведення слідчих дій. За інформацією правоохоронців, чоловік спровокував конфлікт із поліцейським і намагався вступити з ним у сутичку. Як наслідок, громадянин упав і отримав закриту черепно-мозкову травму. Згодом чоловік помер.

У свою чергу лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко на своїй сторінці у Facebook заявив, що постраждалим виявився його однопартієць із Вінниці. За його словами, "поліцейські по-звірячому били по голові потерпілого прямо на автобусній зупинці". Гриценко зазначив, що у постраждалого численні переломи черепа і він перебуває в реанімації без ознак свідомості.

22 червня слідчі теруправління ДБР у Хмельницькому оголосили поліцейському про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжуються насильством). Підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі.

23 червня Хмельницький міський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту підозрюваному поліцейському.

Наступного дня, 24 червня, голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що рішення суду про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді домашнього арешту оскаржено у зв'язку зі смертю постраждалого.

Він запевнив, що Нацполіція максимально сприяє розслідуванню цього кримінального провадження. До Вінниці направлено заступника начальника управління департаменту внутрішньої безпеки, він очолює групу поліцейських, які виконують окремі доручення в цьому провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА