20:18 03.07.2019

Парламентські вибори відбудуться в Австрії наприкінці вересня

2 хв читати
Парламентські вибори відбудуться в Австрії наприкінці вересня

Уряд Австрії прийняв рішення призначити вибори до Національної ради країни на 29 вересня, повідомляє в середу агентство АПА з посиланням на представника федерального канцлера.

Згідно з місцевим законодавством, вибори мають бути призначені як мінімум через 82 дні після 9 липня. Таким чином, вибір припав на останню неділю вересня.

Після всіх необхідних законодавчих процедур дату опублікують в бюлетені газети "Вінер цайтунг".

Тим часом, газета Handelsblatt пише, що колишній канцлер Австрії, голова "Австрійської народної партії" (АНП) Себастьян Курц планує в своїй передвиборчій програмі зробити ставку на захист клімату замість теми міграційної політики.

Зі свого боку газета Handelsblatt зазначає, що ця ставка може спрацювати, оскільки "глобальне потепління є важливою темою для молодих виборців Австрії".

Однак на адресу 32-річного політика також лунає і критика. Його опоненти вважають зміну головної теми передвиборчої програми Курца "піар ходом".

Відповідно до першого статистичного опитування, яке було проведене після скандалу, що призвів до кризи в австрійській політиці, рейтинг АНП на чолі з Курцем зріс на чотири процентних пункти - до 38%. Водночас рейтинг партії Австрійської партії свободи (АПС), за даними агентства Bloomberg, впав на п'ять процентних пунктів - до 18%.

У травні через публікацію скандального відео з посади пішов колишній віце-канцлер країни від правої Австрійської партії свободи (АПС) Хайнц-Крістіан Штрахе. На відео Штрахе погоджується прийняти гроші на ведення виборчої кампанії.

Після цього австрійський парламент висловив вотум недовіри всьому уряду канцлера Себастьяна Курца, який був сформований силами АНП, яку він очолює, і АПС, лідером якої був Штрахе.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА