20:27 03.07.2019

Фінансування розвідки в Україні на багато менше ніж у США, РФ та Німеччині

2 хв читати
Фінансування розвідки в Україні на багато менше ніж у США, РФ та Німеччині

Фінансування розвідувальних органів в Україні значно поступається за обсягами такого в США, Німеччині та РФ, що ставить під загрозу позиції Української держави на міжнародній арені, зазначає координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

Як повідомляється на сайті "Інформаційного спротиву", вартість проведених ГРУ Генштабу Збройних сил РФ у 2018 році за кордоном операцій оцінюється в $5 млрд. "На 2019-й рік для всього розвідувального співтовариства США заплановано фінансування на рівні $86 млрд... Німці витрачають на розвідку не менше ніж EUR730-735 млн на рік. Всі ці показники можна порівняти з відкритими даними щодо наших розвідок, прописаними в бюджеті на 2019-й рік, і відразу ж зрозуміти, що розрив не просто величезний, а колосальний", - зазначає Машовець.

За його словами, в розвинених країнах розвідка є інструментом державної політики, а найяскравіше її діяльність проявляється під час необхідності реагувати на "гібридні" форми агресії, коли зростає значення інформаційного фактора. "Країни, які економлять на розвідці, залишаються на узбіччі політичного життя й економічного добробуту, перетворюючись на об'єкт міжнародної політики. А в гіршому випадку наша державність цілком може стати таким собі предметом для дискусій", - наголосив координатор ІС.

Він зазначив, що українська розвідка потребує кваліфікованих кадрів і якісного матеріально-технічного забезпечення, визначеного рівня фінансування розвідувальних операцій. "Ми можемо як завгодно змінювати й реформувати свої розвідки... проте очевидно одне: доки там не функціонуватиме постійне ядро... спеців-мультиінтелектуалів на постійній основі, здатних у найкоротші терміни зануритися в ту чи іншу проблему і видати ефективний результат (прогноз) із відповідним матеріально-технічним забезпеченням, толку не буде", - резюмував Машовець.

Як повідомлялося, державний бюджет України на 2019 рік передбачає фінансування головного управління розвідки Міноборони та забезпечення розвідувальної діяльності в розмірі 2,86 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА