06:47 04.07.2019

На Харківщині двоє поліцейських "привласнювали" водійські штрафи

2 хв читати
На Харківщині двоє поліцейських "привласнювали" водійські штрафи

Прокуратура Харківської області затвердила підозри двом співробітникам Вовчанського відділу поліції ГУ НП в Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

"Старший сержант і сержант поліції вимагали та отримали кошти від водія за непритягнення до адміністративної відповідальності", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними відомства, співробітники поліцейського сектора реагування патрульної поліції райвідділу налагодили схему отримання додаткового заробітку. Під час виконання своїх службових обов'язків на службовому автомобілі вони зупиняли місцевих водіїв і провокували їх на дачу хабара.

В одному з таких випадків поліцейські зупинили машину, почали "перевірку" і обвинуватили водія в тому, що він керує автомобілем у нетверезому стані. Той повністю заперечував це. Потім, скориставшись правовою необізнаністю власника машини, правоохоронці сказали, що складуть на нього протокол, що спричинить за собою і великий штраф, і позбавлення водійських прав. Вони запропонували "вирішити питання" за 10 тис. грн, які треба було віддати одразу ж на місці. Заляканий водій віддав необхідну суму.

У рамках кримінального провадження були проведені обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи. Вилучено засоби, ймовірно отримані злочинним шляхом.

Досудове розслідування проводить слідче теруправління ДБР при оперативному супроводі УСБУ в області, встановлюються інші епізоди можливої злочинної діяльності підозрюваних.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу і відсторонення поліцейських від займаних посад на час проведення досудового розслідування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА