12:07 04.07.2019

У КС немає підстав визнавати неконституційним закон про декомунізацію

1 хв читати
У КС немає підстав визнавати неконституційним закон про декомунізацію

Керівник Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович вважає, що у Конституційного Суду України немає жодних підстав визнавати неконституційним закон про декомунізацію.

"Немає жодних юридичних підстав для того, щоб визнавати закон неконституційним. Закон було ухвалено відповідно до чинної законодавчої процедури, в ньому немає ніяких невідповідностей Конституції", - сказав В'ятрович у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" на пікеті біля будівлі Конституційного Суду, де розглядається, зокрема, конституційність положень закону про декомунізацію.

Водночас В'ятрович зазначив, що відсутність підстав не гарантує, що КС не ухвалить таке рішення.

"Ми маємо бути готові, за необхідності, захищатися на вулиці", - додав керівник УІНП.

На думку В'ятровича, в Україні досить активних людей, які різними способами протистоятимуть скасуванню декомунізації, зокрема на мітингах.

Він також констатував, що "мовчання президента Зеленського з питань національної ідентичності провокує можливість російського реваншу".

"Доки він мовчить, люди, які висловлюють антиукраїнські погляди, вважають за можливе ламати систему, повертаючи Україну в стан до 2014 року", - вважає голова Інституту нацпам'яті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА