14:33 04.07.2019

Нацрада з телерадіомовлення видала 22 компаніям дозвіл на мовлення на території проведення ООС і на кордоні з Кримом

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення видала 22 компаніям дозвіл на мовлення на території проведення ООС і на кордоні з Кримом

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала 22 ліцензіатам 25 дозволів на тимчасове мовлення на території проведення ООС і на кордоні з Кримом.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні в четвер.

На зазначених територіях отримали право здійснювати мовлення: "UA: Перший", "UA: Донбас"; "Українське радіо", "Радіо Промінь", "Українське радіо. Пульс", "UA Культура", "UA: Крим" і "UA: Херсон" (усі - НГТУ); "Армія FM - військове радіо" , "Радіо НВ", KISS FM, "ХІТ ФМ", "Радіо РОКС - Україна", "Русское Радио Україна", "Радіо М", "Радіо Мейдан", "Україна" і "Донбас" від ТРК "Україна", "Z ZIK", "Прямий", Мультимедійна платформа іномовлення (UA); ICTV, "1+1", "5+", "5", "Перший Західний", "Радіо УНА. Перша українська націоналістична хвиля", "Перець FM" і "Стильне" від ТРК "Клас", "Херсон ФМ" і радіо RELAX.

Ці мовники отримали право здійснювати мовлення у таких населених пунктах Донецької області: Авдіївка, Бахмут, Волноваха, Горняк, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Новотроїцьке, Маріуполь, Покровськ, а також на КПВВ "Мар'їнка".

У Луганській області мовлення дозволено в Бахмутівці, Лисичанську, Новотошківському, Підгорівці, Попасній, Старобільську, Сватовому, Широкиному і Щасті, а також на КПВВ "Станиця Луганська".

У Херсонській області мовники отримали право працювати в Генічеську, Скадовську та в Чаплинці.

Як повідомлялося, раніше Мінінформполітики закликало Нацраду з питань телерадіомовлення розблокувати надання дозволів на тимчасове мовлення на Донбасі та адмінкордоні з Кримом.

Засідання Нацради з телерадіомовлення не проводилися з початку травня - з моменту звільнення голови Нацради Юрія Артеменка президентом Петром Порошенком.

Президент України Володимир Зеленський указами звільнив Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), а також поновив його на посаді члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, звільнивши з цієї посади Володимира Горковенка.

Президент України Порошенко 4 травня 2019 року своїм указом звільнив Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Перед цим Артеменко особисто повідомив про рішення подати у відставку з посади голови Нацради з двох причин.

"По-перше, проста людська втома: протягом п'яти років у постійному стресі працювати щодня, по 10-12 годин, іноді навіть без вихідних. По-друге, пропозиція, яка надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу", - пояснив він.

Юрія Артеменка призначено членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення указом президента України від 7 липня 2014 року. Незабаром його було обрано головою Нацради. Відповідно термін його перебування в складі Нацради мав закінчитися на початку липня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА