19:44 04.07.2019

У Мінську затримали представників російського постачальника феєрверків у справі про вибухи на салюті

2 хв читати
У Мінську затримали представників російського постачальника феєрверків у справі про вибухи на салюті

Представники російської компанії-постачальника затримані у кримінальній справі про вибухи на салюті в Мінську, повідомили в Слідчому комітеті Білорусі.

"У кримінальній справі про вибухи феєрверкових виробів у Мінську затримані підозрювані. В ході слідства встановлено, що під час заряджання салютних установок представники підприємства-постачальника допустили порушення порядку роботи з феєрверочними виробами. А саме здійснювали механічний вплив на заряди піротехніки при заряджанні мортир, не передбачений правилами поводження з ними", - йдеться в повідомленні комітету.

За інформацією СК, 28-річний і 25-річний чоловіки прибули до Білорусі спеціально для надання технічної та іншої допомоги при підготовці до святкового салюту.

"У їхніх діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 299 (порушення правил поводження з вибухонебезпечними речовинами, піротехнічними виробами, що спричинило смерть людини через необережність) Кримінального кодексу Республіки Білорусь", - зазначили у відомстві.

Розслідування триває.

Раніше міністерство оборони Білорусі повідомило, що салютні установки і феєрверки, які підірвалися в Мінську були закуплені в російському ВАТ "Піро-Росс" (Сергієв Посад), а ймовірною причиною підривів стали неякісні заряди.

"Встановлено, що підірвалися вироби одного калібру (195 мм) з п'яти, що застосовуються в ході салюту (105 мм, 125 мм, 150 мм, 195 мм, 310 мм). Можлива причина підривів - неякісні заряди даного калібру (195 мм)", - йдеться в заяві Міноборони, поширеній у четвер.

При цьому у відомстві підкреслили, що підриви відбулися в трьох з шести місць, де проводився салют.

Слідчий комітет Білорусі заявив, що розглядає версію про те, що причиною НП на салюті до Дня Незалежності в Мінську стали неякісні феєрверки, як основну.

3 липня під час святкового салюту в Мінську загинула жінка, ще 10 людей звернулися за медичною допомогою. СК Білорусі порушив кримінальну справу за частиною 2 статті 463 (порушення правил поводження з речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих) КК.

Під час салюту в Мінську очевидці в соціальних мережах повідомляли про надзвичайну подію. Зокрема, були оприлюднені фото- і відеоматеріали, на яких видно, що розрив снарядів відбувався дуже низько, практично біля самої землі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА