07:34 05.07.2019

В ООН закликали владу Венесуели припинити порушення прав громадян

1 хв читати
В ООН закликали владу Венесуели припинити порушення прав громадян

Управління верховного комісара ООН з прав людини в четвер закликало владу Венесуели вжити заходів, щоб припинити серйозні порушення економічних, соціальних, політичних і культурних прав громадян країни.

"У доповіді ... міститься заклик до влади Венесуели вжити негайних конкретних заходів, щоб припинити і ліквідувати тяжкі порушення економічних, соціальних, громадянських, політичних і культурних прав", - йдеться в релізі, присвяченому доповіді управління з питання порушення прав людини в Венесуелі.

Доповідь охоплює період з січня 2018 до травня 2019 року, вона заснована на інтерв'ю з жертвами і свідками порушень прав людини в Венесуелі, повідомляють в ООН.

В результаті операцій служб безпеки за 2018 рік у Венесуелі було вбито 5287 людини, а за перші п'ять місяців 2019 року - 1569 осіб, йдеться в доповіді. В ООН назвали ці цифри "разюче високими".

Також автори доповіді повідомляють про порушення права самовираження, вказуючи на закриття ЗМІ і затримання незалежних журналістів у Венесуелі. Крім того, йдеться в доповіді, влада Венесуели порушує свої зобов'язання щодо забезпечення доступу до їжі і охорони здоров'я для населення.

"Я закликаю всіх, у кого є вплив у Венесуелі і за її межами, працювати разом і досягти необхідних компромісів, щоб вирішити цю всепоглинаючу кризу", - заявила верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА