13:34 05.07.2019

Бубка відкидає заяви про скупку голосів членів МОК під час вибору міста, яке приймало ігри літньої Олімпіади-2016

2 хв читати
Бубка відкидає заяви про скупку голосів членів МОК під час вибору міста, яке приймало ігри літньої Олімпіади-2016

Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України, член виконкому Міжнародного олімпійського комітету та олімпійський чемпіон Сергій Бубка відкидає заяви колишнього губернатора бразильського штату Ріо-де-Жанейро Серхіу Кабрала про скупку голосів членів МОК під час вибору міста, яке приймало ігри літньої Олімпіади 2016 року.

"Я повністю відкидаю всі помилкові заяви колишнього губернатора штату Ріо, який наразі відбуває тривалий термін за корупцію", - написав він у своєму акаунті у Twitter у п'ятницю.

Бубка також повідомив, що п'ятий президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Ламіне Діак (фр. Lamine Diack) ніколи не зв'язувався з ним з приводу голосування на виборах.

"Пан Діак ніколи не зв'язувався зі мною з приводу мого голосування на виборах приймаючого міста на Олімпійських іграх 2016 року. Мої адвокати напишуть пану Діаку, щоб попросити його пояснити обвинувачення пана Кабрала, який у своїх свідченнях помилково стверджує, що пан Діак міг забезпечити мій голос", - написав він.

Бубка також додав, що поінструктує своїх адвокатів використовувати всі наявні в їхньому розпорядженні законні засоби і зберегти всі його права.

Як повідомлялося, в п'ятницю бразильська медіакомпанія "Глобу" повідомила, що колишній губернатор бразильського штату Ріо-де-Жанейро Серхіу Кабрал зізнався у підкупі голосів членів Міжнародного олімпійського комітету під час вибору міста, яке приймало ігри літньої Олімпіади 2016 року.

За словами Кабрала, за загальну суму в $2 млн було підкуплено голоси дев'яти членів МОК.

Кабрал також повідомив, що про протизаконні діяння були обізнані колишній префект міста Ріо-де-Жанейро Едуарду Паес, а також колишні президенти країни Жозе Інасіу Лула да Сілва і Мішел Темер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА