19:44 05.07.2019

СБУ виявила у Вінницькій області механізм привласнення бюджетних коштів, організований одним з віце-прем'єрів

1 хв читати
СБУ виявила у Вінницькій області механізм привласнення бюджетних коштів, організований одним з віце-прем'єрів

Співробітники Служби безпеки України задокументували механізм привласнення бюджетних коштів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області, організований одним з віце-прем'єр-міністрів України.

"Оперативники спецслужби встановили, що чиновник Кабміну лобіював призначення на посади керівників комунальних підприємств довірених осіб. Вони, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з приватними підприємцями, які також підконтрольні віце-прем'єр-міністру, привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах під час виконання ремонтно-будівельних робіт на території області", - повідомляє прес-центр СБУ на сторінці в соцмережі Фейсбук у п’ятницю.

За інформацією спецслужби, зловмисники вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про вартість робіт і послуг, цін на матеріали і заробітної плати працівників, фіктивно оформлені на підприємствах.

Співробітники СБУ провели низку санкціонованих слідчих дій в офісних приміщеннях комунальних підприємств і комерційних структур, задіяних у протиправній схемі, розташованих у Вінниці, Києві та Полтаві.

"Під час обшуків правоохоронці виявили документацію і комп'ютерну техніку з матеріалами, які підтверджують факти оформлення фіктивних накладних на придбані матеріали через комерційні структури, завищення кількості робочих, які нібито працювали на об'єктах реконструкції в Вінниці, використання техніки і працівників комунальних підприємств без укладання відповідних договорів", - сказано в повідомленні.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА