08:27 06.07.2019

Український політв'язень Балух припинив голодування у зв'язку з задоволенням його вимоги

2 хв читати
Український політв'язень Балух припинив голодування у зв'язку з задоволенням його вимоги

Український політв'язень Володимир Балух припинив голодування у зв'язку з задоволенням його вимоги російською владою, повідомила Кримська правозахисна група.

За інформацією правозахисників, у п'ятницю, 5 липня, до колонії №4 м Торжок (РФ) допустили українського консула для відвідування Балуха.

"Наразі Балух знаходиться в приміщенні камерного типу (ПКТ). Активіста туди помістили на 6 місяців. Формально обґрунтовували це тим, що Балух є "злісним порушником" внутрішнього розпорядку. Після прибуття в колонію українця постійно за надуманими приводами відправляли в ШІЗО за "проступки", які не передбачають покарання у вигляді ізолятора", - йдеться в повідомленні правозахисної групи.

Як повідомлялося, український політв'язень Балух з 29 березня перебуває у виправній колонії в м.Торжок Тверської області (ФКУ ІК-4 УФСІН Росії в Тверській області).

В.Балух засуджений за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до 5 років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї і вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) і ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

3 жовтня 2018 роки так званий "Верховний суд" Криму пом'якшив на місяць вирок В.Балуху, якому раніше Роздольненський райсуд півострова дав 5 років колонії і 10 тис. рублів штрафу.

У жовтні 2018 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що після рішення так званого "Верховного суду" про скорочення терміну українському політв'язню В.Балуху він може клопотати про умовно-дострокове звільнення. Проте 25 січня 2019 року підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив В.Балуху в умовно-достроковому звільненні (УДЗ).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА