12:37 06.07.2019

Садовий повідомив, що у вересні буде визначено переможця тендеру на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

2 хв читати
Садовий повідомив, що у вересні буде визначено переможця тендеру на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у вересні буде визначено переможця тендеру на будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів (ТПВ) у Львові в рамках спільного проекту з ЄБРР, і вже в 2019 році розпочнеться його будівництво, яке триватиме два роки.

"Вже проведено перший тендер, з 11 компаній, які в ньому брали участь, Залишилося 5. Тендер проводиться за процедурами Європейського Союзу. Ми очікуємо у вересні на фінальне рішення про компанію, яка будуватиме завод. Цього року ми вже почнемо будувати завод. Термін будівництва – два роки. Гроші є, ділянка є, проект є, головне, щоб не було різних провокацій і блокад", - сказав він під час виступу на представленні нового голови Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського, коли президент Володимир Зеленський надав йому слово, щоб висловитися з цієї теми.

Садовий зазначив, що це буде міжнародна компанія з величезним досвідом, оскільки всі п'ять компаній, що пройшли перший етап тендеру, побудували у світі багато заводів.

Мер Львова також зазначив, що у 2019 році розпочнеться і рекультивація Грибовицького полігону побутових відходів у рамках проекту ЄБРР. "Загалом, я думаю, що якщо не буде провокацій, різних блокад, які були раніше, то ми нормально, якісно рухатимемося вперед", - сказав він.

Як повідомлялося, 1 червня 2018 року Львівська міська рада та ЄБРР підписали договір на загальну суму 35 млн євро, призначених для будівництва заводу з переробки відходів та рекультивації Грибовицького полігону.

Список компаній, які подали заявки: Eggersmann Anlagenbau GmbH (Німеччина), Control Process S.A. (Польща), СМЕС (China Machinery Engineering Corporation, КНР); Ceres Group SAS (Франція), ECONOVA (АТ ЕКОНОВА, Польща), HELECTOR S. A (Греция), M-U-T (Австрія), JV EFACEC-TAHAL (Израиль), Atzwanger AG (Италия), Axis-Waste Treatment Technologies (Нідерланди), RIKO, industrijski, gradbeni inženiring in leasing, d.o.o. (Словенія), 3 B Hungaria (Угорщина)

Відповідно до вимог тендеру, будівництво заводу, здатного переробити 240 тисяч тонн відходів на рік, триватиме 24 місяці. Після запуску переможець тендеру ще рік обслуговуватиме комплекс і здійснюватиме підготовку місцевих фахівців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА