13:41 06.07.2019

Богдан вважає, що висловлювання Садового про організаторів "сміттєвої блокади" Львова-по суті, заявою про злочин, який потрібно розслідувати

2 хв читати
Богдан вважає, що висловлювання Садового про організаторів "сміттєвої блокади" Львова-по суті, заявою про злочин, який потрібно розслідувати

Голова Офісу президента України Андрій Богдан вважає, що висловлювання мера Львова Андрія Садового про організаторів "сміттєвої блокади" Львова в 2016 році є фактично заявою про вчинення злочину, який необхідно внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань і розслідувати правоохоронцям, зокрема, Службі безпеки України.

У своєму виступі на представленні нового голови Львівської ОДА після надання йому слова президентом України Володимиром Зеленським мер Львова зазначив, що хотів би початку реального розслідування і щоб "нелюди", які підпалили Грибовичський полігон, робили блокаду, були покарані".

"Я вже озвучував, що колишній президент України Петро Порошенко пропонував мені особисто підписати угоду. Відповідно до неї блокаду мали зняти, якщо фракція "Самопоміч" в парламенті займе іншу позицію. У мене навіть є копія цього документа. Я на цю змову не пішов принципово", - зазначив Садовий.

Президент Зеленський і глава його офісу Богдан запропонували меру Львова озвучити конкретні прізвища організаторів "сміттєвої блокади".

"Ми якраз привезли главу Служби безпеки України і хочемо почути конкретні прізвища людей з виконавчої влади та місцевої влади, які сприяли цьому тиску", - наголосив Зеленський.

Садовий на це відповів, що, на його думку, остаточне рішення має ухвалювати суд. "Я готовий працювати зі слідством. Якщо відповідні справи буде відкрито, то Львівська міськрада надасть всю необхідну інформацію, тому що для мене важливі об'єктивність і чесний результат", - запевнив він.

Після цього Богдан наголосив, що всі висловлювання Садового можна вважати заявою про злочин. "Це екологічна безпека держави, екологічна безпека цілого міста, санітарна безпека громадян. Таку заяву про злочин слід внести до ЄРДР, і думаю, що Служба безпеки може і повинна ефективно розслідувати, хто давав команду, кому, як виконували, як блокували, які були задіяні підрозділи і відповідні посадові особи", - заявив він.

Богдан зазначив, що "якщо було порушення трудової дисципліни, то на підставі цих даних звільнити, а тих, хто безпосередньо давав і виконував незаконні вказівки, треба притягти до відповідальності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА