20:46 06.07.2019

Переговори США і талібів у Досі припинені до 9 липня через міжафганську мирну конференцію

2 хв читати
Переговори США і талібів у Досі припинені до 9 липня через міжафганську мирну конференцію

Переговори делегацій США і радикального афганського руху "Талібан" в Досі припинені в зв'язку з проведенням міжафганської мирної конференції, повідомили в суботу представники двох сторін.

"Ми припиняємо переговори сьогодні, щоб підтримати внутрішньоафганський діалог (внутрішньоафганська конференція за мир), найважливішу віху в афганському мирному процесі, - написав увечері в суботу в своєму Твіттері спеціальний представник США з питань миру в Афганістані Залмай Халілзад. - Ще належить виконати важливу роботу, перш ніж ми доб'ємося згоди. Ми відновимо роботу 9 (липня) за підсумками діалогу".

"Останні шість днів переговорів були найбільш продуктивними. Ми домоглись істотного прогресу за всіма чотирма частинами мирної угоди: гарантії боротьби з тероризмом, виведення військ, участі у внутрішньоафганському діалозі і переговорах, а також постійному всеосяжному припиненні вогню", - заявив Халілзад.

Тим часом, представник талібів в Досі Сухайл Шахін написав у своєму Твіттері, що "переговори продовжилися сьогодні в спеціальних групах". "Переговори припиняються на 7 і 8 липня у зв'язку з проведенням внутрішньоафганській конференції і відновляться 9 липня. Ми задоволені прогресом і сподіваємося, що інші пункти будуть визначені найближчим часом. Поки ми не зіткнулися з серйозною перешкодою", - заявив Шахін.

Прес-секретар "Талібану" Забіхулла Муджахід виступив зі спеціальною заявою від імені руху, в якій зазначив, що делегацію талібів очолює глава політичного офісу в Катарі Шер Мохаммад Станікзай.

Водночас низка афганських ЗМІ повідомила в суботу, що для участі в міжафганській мирній конференції в Доху з Кабула прибула делегація, до складу якої входять представники уряду Афганістану, Вищої ради миру, політичних партій і громадських рухів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА