13:24 07.07.2019

Верховний суд о 15:00 розпочне розгляд апеляцій на рішення суду про пережеребкування номерів партій у бюлетені, яке створило проблему для виборів

2 хв читати

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України в неділю почне розгляд апеляцій кількох десятків політичних партій – учасників виборчого процесу на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 4 липня, який зобов'язав ЦВК провести повторне жеребкування порядкових номерів партій у виборчому списку.

Як повідомляється на сайті судової влади України, засідання розпочнеться о 15:00 7 липня.

29 червня на виконання рішення Верховного суду ЦВК зареєструвала кандидатів в народні депутати за списком партії "Рух Нових сил Михайла Саакашвілі", проте перед цим вже було проведено жеребкування щодо черговості партій у виборчому бюлетені та затверджено форму, колір і текст бюлетеня.

30 червня прес-служба ЦВК повідомила, що "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" зареєстрований у виборчому бюлетені під номером 22 без проведення жеребкування. У ЦВК зазначили, що під час проведення агітації політичні партії широко використовують номери, визначені під час жеребкування, як елемент ідентифікації політичної партії у виборчому бюлетені, тому зміна таких номерів може призвести до дезорієнтації виборця під час формування його волі і спотворення волевиявлення.

Пізніше Саакашвілі виступив категорично проти повторного жеребкування з визначення номерів політичних партій у бюлетенях і заявив, що партія "Рух нових сил" не має наміру цього ініціювати.

4 липня шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про проведення повторного жеребкування.

Уже декілька партій-учасниць виборів заявили, що таке рішення суду може призвести до зриву позачергових парламентських виборів 21 липня.

5 липня в Центральній виборчій комісії України заявили, що наслідком виконання рішення Шостого апеляційного адмінсуду про проведення повторного жеребкування партій на позачергових виборах до Верховної Ради стане неможливість надрукувати вчасно необхідну кількість бюлетенів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА